+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ésik Sándor
2020. február 17. hétfő, 14:54
Vajon miért csak tíz év kormányzás után jut eszébe a Fidesznek, hogy felszámolja az illegális szemétlerakókat és hogy fákat ültessen? Pontról pontra végigvettük, miért nem érdemes túl sokat látni a kormánypárti klímavédelmi tervbe.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

A Terv a Fidesz kedvenc kommunikációs eszköze. Engem kicsit arra emlékeztet, amikor a tipikus bántalmazó kapcsolatban Józsi megígéri Rózsinak, hogy ezentúl minden jó lesz, nem lesz több verés, örökre szeretni fogja, csak engedje már be, mert fázik, meg adjon kulcsot az új zárhoz. Vagy mint amikor Ödönke, csak hogy a tanár hagyja már abba a nyilvános megszégyenítést, elmondja, hogy most már mindig lesz házija és nem felejti otthon a matek példagyűjteményt.

 

Vagy mint az alkoholista, aki egy másnapos reggelen azt mondja, hogy kész, ennyi volt, nincs több napközbeni ivás.

 

Nézzük a legújabb akciótervet:

 

+ Július 1-jével megkezdjük az illegális hulladéklerakók felszámolását.

 

Érdekes, én úgy tudtam, hogy egy erős kézzel kormányzott országban (főleg, ha tíz éve kormányozza az az erős kéz) nincsenek illegális hulladéklerakók. Az illegális szemetelés ugyanis szabálysértés vagy bűncselekmény. És nem abból a fajtából, amelyet 500 rendőrnek kell nemzetközi együttműködésben kinyomozni, mint mondjuk egy nemzetközi pedofilhálózatot. Szabó II. főtörzsnek lesz egy rossz éjszakája, amíg a bokorban guggolva összeírja ki jött oda, míg Kovács főtörzs felírja a rendszámokat, de ennél nagyobb apparátus nem kell hozzá. Esetleg még lehet venni vadkamerát (az Aldiban szokott lenni akciós) és egy közeli fára drótozni, és akkor Kovács meg Szabó főtörzsek se fáznak meg. Hogy az elmúlt tíz évben mi akadályozta meg Pártunkat és Kormányunkat ebben (Brüsszel? Migránsok? Soros? LMBTQ?), azt nem tudom.

 

+ Betiltjuk az egyszer használatos műanyagok forgalmazását.

 

Hát persze és akkor az EU-s pénzekből felhúzott magyar ásványvízipar (lásd még Mészáros Lőrinc MÁV-ásványvíz-bizniszét), amely artézi vizet húz a kútból, és a szódavasszert ősmagyar értékként árulja, meg megy a levesbe. Hiszem, ha látom.

 

+ Meg fogjuk védeni a folyóinkat a külföldről érkező hulladéktól.

 

Fogjuk? Fogjuk? Mert az elmúlt tíz évben mit tetszettek csinálni? Mellesleg nagyon kíváncsian várom, hogy a trianonozós-tótocskázós-szőröstalpúzós úgynevezett „nemzetpolitika” és

 

Ukrajnának (földrajzból gyengébbeknek: onnan jön a Tisza) Putyin parancsára szívatása vajon mennyire segíti a hatékony vízügyi együttműködést

 

és azt, hogy az ukrán, szlovák, román rendőrségnek fontos legyen megnézni, hogy mi folyik le a magyarokhoz.

 

+ Elvárjuk a multinacionális cégektől, hogy környezetbarát technológiát alkalmazzanak. Támogatjuk a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését.

 

Így, hogy az elmúlt húsz év nagy multibetelepülési hulláma lassan lecseng, és elkezdődik az összeszerelő üzemek elvándorlása az elnéptelenedő magyar vidékről, így lassan tényleg ehhez is hozzá kén’ kezdeni, no. Amúgy meg azokra a KKV-kre tetszenek gondolni, amelyek a legutóbbi támogatásokból pickupokat vettek?

 

+ Minden újszülött után tíz új fát ültetünk. Ez évente egymillió új fát jelent.

 

Ezt én így ahogy van, elhiszem annak a kormánynak, amelyik parkolót akar a Normafánál építeni az erdő helyére. Mellesleg egy facsemete olyan 2-3000 forint. Tíz éve mi akadályozza meg Pártunkat és Kormányunkat, hogy azt az évi 2-3 milliárdocskát rádobja erre a projektre?

 

Körülbelül egymillió fánál tartanánk, tegyük fel, hogy a fele elpusztul, akkor is lenne az országban 500 000 tízéves fa. Akcióterv, hát persze.

 

+ A következő 10 évben meghatszorozzuk a naperőművek kapacitását.

 

Mivel az EU-nak, ha lassan is, de megjön az esze, és már nem lehet a református templom, meg a turul közötti placc letérkövezésével ellopni a támogatásokat, muszáj lesz ezeket a szarokat megvenni. Hogy is magyarázzuk meg Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, hogy tíz év múlva valószínűleg minden ház tetején fent lesz a napelem, mi meg cseszhetjük Paks II. megtérülési számításait, amelyeket eleve nem mertünk megmutatni senkinek, annyira röhejesek/tragikusak?

 

+ Támogatni fogjuk az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát.

 

Becsszóra. Főleg, amikor majd Günther eladja az ötéves villanygolfját a bőrdzsekiseknek.

 

+ Bevezetjük a Zöld Államkötvényt

 

A fenti ígéretekre nincs pénzünk, pénzügyi tervek nem állnak mögötte. A hiperszuper államkötvényünk reálkamata jobb esetben nulla lesz, de az is simán lehet, hogy a komplett magyar középosztály fogja elbukni mindenét rajta. De kéne még pénz, úgyhogy egyetlen konkrét intézkedésként ezt azért bevezetjük.

 

Parasztvakítás, level 1000000000000000000

 

Ésik Sándor írása megjelent a Diétás Magyar Múzsán is.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás