Önreklám miatt hekkelték meg a Facebook Twitter- és Insta-fiókjait

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.08. 10:29

Az OurMine nevű hekkercsoport saját biztonsági szolgáltatásait promózta a Facebook feltört Twitter-fiókján keresztül.

Önreklám miatt hekkelték meg a Facebook Twitter- és Insta-fiókjait

Nemcsak a Facebookhoz tartozó Twitter-, de még az Instagram-fiókot is sikerült feltörnie egy OurMine néven futó hekkercsoportnak pénteken  – írja a BBC

„Hello, mi vagyunk az OurMine. Nos, még a Facebook is meghekkelhető, de legalább a biztonsági rendszerük jobb, mint a Twitteré”

– ezzel kezdődött a hekkerek Facebook nevében írt Twitter-üzenete, majd azzal folytatódott, aki jobban odafigyelne fiókjai biztonságára, az igénybe veheti az OurMine szolgáltatásait. Vagyis az online biztonságért aggódó hekkerek valójában saját magukat promózták.

ÍGY NÉZETT KI A HEKKEREKK ÜZENETE TWITTEREN. FORRÁS: BBC

Egyébként a dubaji hekkercsoportnak magát a Facebook weboldalát nem sikerült feltörnie, azóta pedig az óriáscég Twitter- és Instagram-fiókját sikerült helyreállítani.

Érdekesség, hogy a posztot egy harmadik, közvetítő platform, a Khoros segítségével sikerült kiraknia az OurMine-nak. A Khoros egy olyan felület, ami arravaló, hogy a vállalkozások ezen keresztül összehangolják a különféle közösségi médiumok platformjain való kommunikációjukat.

Az OurMine-nak egyébként nem ez az első akciója,

korábban már sikerült meghekkelniük a Twitter-alapító Jack Dorsey, a Google-vezérigazgató Sundar Pichai vagy éppen a Netflixhez tartozó fiókokat.

FOTÓ: Stock Catalog / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek