+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 8. szombat, 10:29
Az OurMine nevű hekkercsoport saját biztonsági szolgáltatásait promózta a Facebook feltört Twitter-fiókján keresztül.

Nemcsak a Facebookhoz tartozó Twitter-, de még az Instagram-fiókot is sikerült feltörnie egy OurMine néven futó hekkercsoportnak pénteken  – írja a BBC

 

„Hello, mi vagyunk az OurMine. Nos, még a Facebook is meghekkelhető, de legalább a biztonsági rendszerük jobb, mint a Twitteré”

 

– ezzel kezdődött a hekkerek Facebook nevében írt Twitter-üzenete, majd azzal folytatódott, aki jobban odafigyelne fiókjai biztonságára, az igénybe veheti az OurMine szolgáltatásait. Vagyis az online biztonságért aggódó hekkerek valójában saját magukat promózták.

 

ÍGY NÉZETT KI A HEKKEREKK ÜZENETE TWITTEREN. FORRÁS: BBC

 

Egyébként a dubaji hekkercsoportnak magát a Facebook weboldalát nem sikerült feltörnie, azóta pedig az óriáscég Twitter- és Instagram-fiókját sikerült helyreállítani.

 

Érdekesség, hogy a posztot egy harmadik, közvetítő platform, a Khoros segítségével sikerült kiraknia az OurMine-nak. A Khoros egy olyan felület, ami arravaló, hogy a vállalkozások ezen keresztül összehangolják a különféle közösségi médiumok platformjain való kommunikációjukat.

 

Az OurMine-nak egyébként nem ez az első akciója,

 

korábban már sikerült meghekkelniük a Twitter-alapító Jack Dorsey, a Google-vezérigazgató Sundar Pichai vagy éppen a Netflixhez tartozó fiókokat.

 

FOTÓ: Stock Catalog / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák sajtóhoz eljutott információk szerint az éttermeknek be kell zárniuk.

A jelenlegi válság más mint a többi, a megoldás pedig a hitelezés felpörgetése bankoknak nyújtott állami segítséggel. A Spiegel Carmen Reinharttal, a világbank alelnökével készített interjút.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint Kecskemét gócponttá vált, azonban ezt semmilyen nyilvános adat nem tudja alátámasztani. Megkérdeztük a hivataltól, hogy mi alapján nyilvánították a várost gócponttá.

A szlovák minisztrelnök már csak arra vágyik, hogy kivezesse az országát a slamasztikából. Hétvégén Szlovákiában letesztelik a teljes lakoságot.

A fővárosi önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi, ebbe lehet beleszólni.

Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki
nem mozdulhat ki arról
a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

Szombathelyen elindult a kampány: Ungár Péter beszólt a fideszes Hende Csabának és az exjobbikos Bana Tibornak, mire nem várt helyről bohócozták le.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás