+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 8. szombat, 10:29
Az OurMine nevű hekkercsoport saját biztonsági szolgáltatásait promózta a Facebook feltört Twitter-fiókján keresztül.

Nemcsak a Facebookhoz tartozó Twitter-, de még az Instagram-fiókot is sikerült feltörnie egy OurMine néven futó hekkercsoportnak pénteken  – írja a BBC

 

„Hello, mi vagyunk az OurMine. Nos, még a Facebook is meghekkelhető, de legalább a biztonsági rendszerük jobb, mint a Twitteré”

 

– ezzel kezdődött a hekkerek Facebook nevében írt Twitter-üzenete, majd azzal folytatódott, aki jobban odafigyelne fiókjai biztonságára, az igénybe veheti az OurMine szolgáltatásait. Vagyis az online biztonságért aggódó hekkerek valójában saját magukat promózták.

 

ÍGY NÉZETT KI A HEKKEREKK ÜZENETE TWITTEREN. FORRÁS: BBC

 

Egyébként a dubaji hekkercsoportnak magát a Facebook weboldalát nem sikerült feltörnie, azóta pedig az óriáscég Twitter- és Instagram-fiókját sikerült helyreállítani.

 

Érdekesség, hogy a posztot egy harmadik, közvetítő platform, a Khoros segítségével sikerült kiraknia az OurMine-nak. A Khoros egy olyan felület, ami arravaló, hogy a vállalkozások ezen keresztül összehangolják a különféle közösségi médiumok platformjain való kommunikációjukat.

 

Az OurMine-nak egyébként nem ez az első akciója,

 

korábban már sikerült meghekkelniük a Twitter-alapító Jack Dorsey, a Google-vezérigazgató Sundar Pichai vagy éppen a Netflixhez tartozó fiókokat.

 

FOTÓ: Stock Catalog / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

Mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.

Az IDEA Intézet kutatása szerint egy most vasárnapi választáson 39 százalékot kapna az ellenzék, a Fidesz-KDNP csak 36-ot. Az ellenzék legnépszerűbb pártja a DK, a Jobbik pedig már megelőzte a Momentumot.

A járványhelyzett miatti csonka kormányinfón kiderült az is, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új szolgálati jogviszonyt, és hogy az uniós tagállamok elfogadhatják egymás vakcinaútleveleit.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselői ugyan az EPP EP-frakciójának belső szabályzatmódosítása ellen szavaztak, mégis úgy döntöttek: nem követik a Fideszt.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás