Szakács Árpád alkotói szabadságra megy, új főszerkesztőt kap a Mediaworks

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.31. 13:30

A jobboldali kultúrharcról elhíresült Szakács Árpádot a Veszprém Megyei Napló főszerkesztője, Néző László váltja.

Szakács Árpád alkotói szabadságra megy, új főszerkesztőt kap a Mediaworks

Új főszerkesztőt kap a Mediaworks központi szerkesztősége, miután az eddig azt vezető Szakács Árpád hosszabb fizetés nélküli szabadságra megy – értesült az Azonnali. A Mediaworks központi szerkesztősége a hozzájuk tartozó, nyomtatott megyei napilapoknak ad tartalmat.

Úgy tudjuk, az ideiglenes szabadság hátterében mindössze az áll, hogy alkotói szabadságra megy az érintett.

Szakács Árpád azzal vált ismertté az elmúlt években, hogy még a Magyar Idők Magyar Nemzetté történő átnevezése előtt „Kinek a kulturális diktatúrája?” címmel cikksorozatban ostorozta a kormányt, hogy még nem sikerült a jobboldali köröknek kiszorítania a balliberális oldalt a kultúrából, és szerinte sokszor éppen állami pénzen kritizálják a jobboldalt.

„(…) az elmúlt nyolc évben a jobboldali kultúrpolitika tevékenysége abban merült ki, hogy finanszírozta és elősegítette a balliberálisok kultúrpolitikáját” – írta Szakács még 2018-ban az akkori Magyar Idők felületén. Tavaly novemberben pedig, mikor megkapta a Lovas István-sajtódíjat, többek közt arról beszélt köszönő beszédében:

„(…) a saját, tízmilliárdokkal megtámogatott köreink a legjobb esetben is minden hatás nélküli, kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést.”

Ki veszi át Szakács helyét?

Szakács Árpád helyére információink szerint Néző László kerül, aki eddig a Veszprém megyei Napló főszerkesztője volt, őt pedig eddigi helyettese, Balla Emőke pótolja a veszprémi lap élén.

Az Azonnali kereste Szakács Árpádot is, aki ugyan érdeklődésünket megköszönte, de nyilatkozni nem kívánt, a Mediaworks-höz irányított minket. Ha a Mediaworks válaszol írásban feltett kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Nemrég egyébként a Mediaworks-höz tartozó Délmagyarország és Kisalföld élén is voltak főszerkesztőcserék, ezekről itt és itt írtunk.

FOTÓ: Echo TV / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek