+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. december 24. kedd, 09:11
Ismét egyszerre jutott eszébe Orbán Viktor a karácsonyról a megyei lapok szerkesztőinek december 24-én, és szinte mindegyikük címlapján már a magyar kormányfő évértékelő-sorosozós-migránsozós interjúja virított. Gyere, kerülj te is ünnepi hangulatba a megyei lapokkal és Orbánnal!

Mi, magyarok szeretjük a hagyományokat: ha karácsony,

 

akkor kis Jézus, forralt bor, mákos és diós bejgli, mézeskalács, karácsonyfa és ünnepi Orbán-interjú a kormánypárti médiabirodalomban.

 

Ugyanis ahogy arról már az Azonnali tavaly is írt, a megyei lapok olvasóit december 24-én már tavaly is Orbán Viktor köszöntötte akkor még egy Magyar Idők-interjú szemlézésével. Hol van viszont már a Magyar Idők, a lap azóta Magyar Nemzetnek nevezi magát, idén pedig ott jelent meg az ünnepi migránsozós-sorosozós évértékelő interjú, amiből kiderül többek között, hogy:

 

+ Az idő múlásának csak az egészen fiatalok örülhetnek;

 

+ Mike Tyson olyan, mint a Fidesz, hiszen mindkettőtől azt várják, hogy ne pontozással, hanem kiütéssel nyerjen;

 

+ Sikerült megakadályoznunk, hogy az európai intézményekben többségbe kerüljenek Soros György emberei;

 

+ Ma Európában léteznek bevándorlóországok, vegyes kultúrájú, keresztény–muszlim társadalmak;

 

+ A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával.

 

Ők ezt a tervet továbbra is erőltetni fogják, és minden eszközüket bevetik majd;

 

+ A magyar, a cseh, a lengyel vagy a szlovák korrupció szintje pedig nem nagyobb, mint Ausztriában, sőt mint Skandináviában (:DDD) ;

 

+ A bevándorlás Európa legfontosabb ügye;

 

+ Brüsszelben két komoly hibát követtek el. Az egyik a migránsok beengedése volt, a másik pedig az, hogy elrontották az európai gazdaságpolitikát;

 

+ De azért:

 

„Csatazaj helyett elcsendesedés, feleselés helyett elfogadás és szeretet, fecsegés helyett elmélyülés, profán helyett szent, mennyből az angyal.”

 

Az Orbán-interjú szemléje egyszerre tizenhét megyei lap címlapján jelent meg ma reggel, de emeljük ki, hogy volt két renitens lap: a Csongrád megyei Délmagyar.hu és a győr-moson-soproni Kisalföld.hu elhallgatta Orbán Viktor interjúját, ezzel a két megye majdnem egymilliós lakosságától fosztották meg az élményt, hogy karácsonykor is a kormányfőt nézhessék.

 

Mindenesetre a teljes Orbán-interjút itt lehet elolvasni, olvasóinknak pedig áldott ünnepeket kívánunk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Házhozszállítást nem tudtak beindítani, bevételük nincs, de az alkalmazottjukat még három hónapig foglalkoztatniuk kell – a szentesi Pikoló söröző tulajdonosa mondta el, miért tiltakozik a lezárások ellen.

Eddig három okból lehetett Lengyelországban abortuszt végezni, most az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetésével már csak kettő maradt. Csütörtökre máris új tüntetéseket jelentettek be.

Folytatódik a küzdelem a hatalom és az ellenzéki politikus közt. Navalnij hívei már a második országos tüntetést szervezik szombatra, hogy elérjék szabadon bocsátását.

A 2019 májusában került elő az a videó, ami aztán Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár teljes bukásához vezetett. Most végre megszólalt a csapda egyik kitervelője: így zajlott le Strache lépre csalása. Kalandos, filmbe illő részletek!

Egy egri kávézó tulajdonosa tavaly februárban indította a vállalkozását, de márciusban már be kellett zárnia. Májusban újranyitott, novemberben újra bezárt, február elsején pedig megint ki fog nyitni a tiltás ellenére is. Miniinterjú!

A független képviselő a budapesti orosz nagykövetség előtt tüntet egyedül,
mert egy orosz diáknak a járványra hivatkozva a
rendőrség ezt megtiltotta.

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás