+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 19. vasárnap, 19:25
A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni az adott helyen.

Az esetek nagyrészében nincs értelme megosztani egy utazási listát csak azért, mert rajta van Budapest, de két okból ezúttal érdemes kivételt tenni: egyrészt a Lonely Planet még mindig a turistabibliának számít a világ jelentős része számára, ráadásul  nem is összevásárolt cikkeket és listákat szokott közölni, másrészt a lista szempontja is érdekes.

 

Budapest ugyanis a második helyre tudott kerülni 2020 legjobb pénztárcabarát utazásai között.

 

A lista alapvetően nyugati turisták számára íródott, ezért például azt emeli ki, hogy mindössze pár dollárért órákat lehet fetrengeni valamelyik híres termálfürdőben, és úgy általában az egész térségben ide éri meg a legjobban elutazni. Szó van még a menő borbárokról, trendi romkocsmákról és remek épületekről, utóbbi vonalról kiemelve az olyan szecessziós remekműveket, mint a Keleti Pályaudvar, ami a szerző szerint amúgy a legjobb megérkezési/távozási pontja is Budapestnek, amiről tonnányi képet tölthetünk majd fel Instagramra.

 

 

Persze dobog a büszke magyar szív, hogy ilyen jókat írnak a fővárosról, de érdemes megnézni a többi helyezést is: a listát az indonéz Kelet-Nusa Tenggara sziget vezeti, mögöttünk pedig Madja Prades van Indiában. A teljes lista:

 

1. Kelet-Nusa Tenggara (Indonézia)

 

2. Budapest

 

3. Madja Prades (India)

 

4. Buffalo (USA)

 

5. Azerbajdzsán

 

6. Szerbia

 

7. Tunézia

 

8. A Fokváros-környéki borvidék (Dél-Afrikai Köztársaság)

 

9. Athén

 

10. Zanzibár (Tanzánia)

 

A lista furcsasága, hogy néha egész országokat említ, néha pedig konkrét városokat, de azt nem részletezi a cikk, hogy ez azért van, mert mondjuk a szerb vidék jobb lenne, mint a magyar, vagy épp arról van szó, hogy Budapest izgalmasabb hely annál, hogy csak úgy elutazzunk onnan mondjuk Szegedig.

 

AZ ÉJSZAKAI BELGRÁD A KALEMAGDANBÓL.

 

Budapest valódi riválisa erről a listáról nyilván Szerbia és esetleg Athén, nyilván ezek is szép jellemzést kaptak: Szerbiával kapcsolatban főleg Belgrádot, és a nagyon olcsó Duna-menti buliszcénát emelték ki, de kiemelten javasolták a vidéki kalandozást fürdőkkel, régi kolostorokkal és a jugoszláv idők emlékével, Athént pedig azzal, hogy a város legjobb látványosságai nagyrészt ingyenesek, és még az étkezésre sem kell sokat szánni.

 

EZ PEDIG ITT ATHÉN.

 

FOTÓK: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás