+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 19. vasárnap, 19:25
A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni az adott helyen.

Az esetek nagyrészében nincs értelme megosztani egy utazási listát csak azért, mert rajta van Budapest, de két okból ezúttal érdemes kivételt tenni: egyrészt a Lonely Planet még mindig a turistabibliának számít a világ jelentős része számára, ráadásul  nem is összevásárolt cikkeket és listákat szokott közölni, másrészt a lista szempontja is érdekes.

 

Budapest ugyanis a második helyre tudott kerülni 2020 legjobb pénztárcabarát utazásai között.

 

A lista alapvetően nyugati turisták számára íródott, ezért például azt emeli ki, hogy mindössze pár dollárért órákat lehet fetrengeni valamelyik híres termálfürdőben, és úgy általában az egész térségben ide éri meg a legjobban elutazni. Szó van még a menő borbárokról, trendi romkocsmákról és remek épületekről, utóbbi vonalról kiemelve az olyan szecessziós remekműveket, mint a Keleti Pályaudvar, ami a szerző szerint amúgy a legjobb megérkezési/távozási pontja is Budapestnek, amiről tonnányi képet tölthetünk majd fel Instagramra.

 

 

Persze dobog a büszke magyar szív, hogy ilyen jókat írnak a fővárosról, de érdemes megnézni a többi helyezést is: a listát az indonéz Kelet-Nusa Tenggara sziget vezeti, mögöttünk pedig Madja Prades van Indiában. A teljes lista:

 

1. Kelet-Nusa Tenggara (Indonézia)

 

2. Budapest

 

3. Madja Prades (India)

 

4. Buffalo (USA)

 

5. Azerbajdzsán

 

6. Szerbia

 

7. Tunézia

 

8. A Fokváros-környéki borvidék (Dél-Afrikai Köztársaság)

 

9. Athén

 

10. Zanzibár (Tanzánia)

 

A lista furcsasága, hogy néha egész országokat említ, néha pedig konkrét városokat, de azt nem részletezi a cikk, hogy ez azért van, mert mondjuk a szerb vidék jobb lenne, mint a magyar, vagy épp arról van szó, hogy Budapest izgalmasabb hely annál, hogy csak úgy elutazzunk onnan mondjuk Szegedig.

 

AZ ÉJSZAKAI BELGRÁD A KALEMAGDANBÓL.

 

Budapest valódi riválisa erről a listáról nyilván Szerbia és esetleg Athén, nyilván ezek is szép jellemzést kaptak: Szerbiával kapcsolatban főleg Belgrádot, és a nagyon olcsó Duna-menti buliszcénát emelték ki, de kiemelten javasolták a vidéki kalandozást fürdőkkel, régi kolostorokkal és a jugoszláv idők emlékével, Athént pedig azzal, hogy a város legjobb látványosságai nagyrészt ingyenesek, és még az étkezésre sem kell sokat szánni.

 

EZ PEDIG ITT ATHÉN.

 

FOTÓK: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás