+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. január 17. péntek, 17:17
Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Valljuk be, kevés hálásabb feladat van annál, mint amikor 18+-os tartalmakat kell reklámozni: csak a képzelet szabhat határt a kreatívabbnál kreatívabb megoldásoknak.

 

Nos, az egyesült államokbeli Utah állam Egészségügyi Minisztériuma igazán ráérzett arra, hogy a felnőtt tartalommal hogyan adja át az üzenetét: a tervek szerint százezer óvszert szórtak volna szét ingyen az állam területén, többek között helyi egészségügyi központokban, a HIV-fertőzéssel foglalkozó alapítványoknál, bárokban és más közösségi tereken.

 

A terjesztéshez a minisztérium be is szerezte az óvszereket tartalmazó kartondobozokat, amikre kifejezetten az államra szabott üzeneteket írtak.

 

Az egyik dobozon például a „Greatest sex on Earth” (legjobb szex a világon) felirat szerepel, ami szándékosan rímel a utahi hó magas minőségét hirdető mondásra, miszerint ott található a „Greatest snow on Earth”, azaz a legjobb hó a világon.

 

Ugyancsak a természeti adottságokra céloznak más feliratok is, amelyek fennen hirdetik, hogy az óvszer használója „fedezze fel Utah barlangjait”, és „élvezze a hegyeket”.

 

De a legelmésebb szlogen mégis csak a „SL,UT” szójáték, amiben az SL az állam fővárosára, Salt Lake Cityre, az UT pedig magára Utah államra utal. Egybeolvasva pedig megkapjuk, hogy slut, azaz kurva.

 

 

A minisztérium az óvszercsomagokat a „The H is for Human” nevű kampányuk keretében szórta volna szét, amiben a H a health, azaz az egészség szót jelöli. Magyarul az egészség, azaz „E az emberért” szlogenre lehet ezt lefordítani, aminek célja, hogy az emberek ne stigmatizálják tovább a nemi úton terjedő HIV-fertőzést, és nyitottan beszéljenek egymás között a fertőzést megelőző, egészséges és biztonságos szexuális életről.

 

A szókimondó óvszerkampány azonban nem nyerte el mindenki tetszését, például az állam republikánus kormányzójáét, Gary Herbertét sem. Alig kezdődött el a terjesztés, a kormányzó le is állította azt, mondván:

 

érti ugyan, hogy a minisztérium ezzel kívánja felhívni a lakosok figyelmét a betegség megelőzésére, de nem engedélyezi az ilyesfajta szexuális utalgatásokat egy adófizetők által finanszírozott kampányban.

 

Válaszában a minisztérium elismerte, hogy nem járták végig előzetesen a megfelelő csatornákat az óvszeres dobozok engedélyeztetéséhez, elnézést kértek az offenzív tartalmú szövegekért, és jelezték, hogy partnereiktől kérték az óvszerek terjesztésének azonnali leállítását.

 

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk a HIV megelőzése céljából kampányt folytatni, és olyan formán kívánjuk ezt tenni, ami jobban tiszteli az adófizetők dollárjait, és a szerepünket mint kormányzati hivatal” – zárta sorait az utahi minisztérium.

 

NYITÓKÉP: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás