+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. január 17. péntek, 17:17
Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Valljuk be, kevés hálásabb feladat van annál, mint amikor 18+-os tartalmakat kell reklámozni: csak a képzelet szabhat határt a kreatívabbnál kreatívabb megoldásoknak.

 

Nos, az egyesült államokbeli Utah állam Egészségügyi Minisztériuma igazán ráérzett arra, hogy a felnőtt tartalommal hogyan adja át az üzenetét: a tervek szerint százezer óvszert szórtak volna szét ingyen az állam területén, többek között helyi egészségügyi központokban, a HIV-fertőzéssel foglalkozó alapítványoknál, bárokban és más közösségi tereken.

 

A terjesztéshez a minisztérium be is szerezte az óvszereket tartalmazó kartondobozokat, amikre kifejezetten az államra szabott üzeneteket írtak.

 

Az egyik dobozon például a „Greatest sex on Earth” (legjobb szex a világon) felirat szerepel, ami szándékosan rímel a utahi hó magas minőségét hirdető mondásra, miszerint ott található a „Greatest snow on Earth”, azaz a legjobb hó a világon.

 

Ugyancsak a természeti adottságokra céloznak más feliratok is, amelyek fennen hirdetik, hogy az óvszer használója „fedezze fel Utah barlangjait”, és „élvezze a hegyeket”.

 

De a legelmésebb szlogen mégis csak a „SL,UT” szójáték, amiben az SL az állam fővárosára, Salt Lake Cityre, az UT pedig magára Utah államra utal. Egybeolvasva pedig megkapjuk, hogy slut, azaz kurva.

 

 

A minisztérium az óvszercsomagokat a „The H is for Human” nevű kampányuk keretében szórta volna szét, amiben a H a health, azaz az egészség szót jelöli. Magyarul az egészség, azaz „E az emberért” szlogenre lehet ezt lefordítani, aminek célja, hogy az emberek ne stigmatizálják tovább a nemi úton terjedő HIV-fertőzést, és nyitottan beszéljenek egymás között a fertőzést megelőző, egészséges és biztonságos szexuális életről.

 

A szókimondó óvszerkampány azonban nem nyerte el mindenki tetszését, például az állam republikánus kormányzójáét, Gary Herbertét sem. Alig kezdődött el a terjesztés, a kormányzó le is állította azt, mondván:

 

érti ugyan, hogy a minisztérium ezzel kívánja felhívni a lakosok figyelmét a betegség megelőzésére, de nem engedélyezi az ilyesfajta szexuális utalgatásokat egy adófizetők által finanszírozott kampányban.

 

Válaszában a minisztérium elismerte, hogy nem járták végig előzetesen a megfelelő csatornákat az óvszeres dobozok engedélyeztetéséhez, elnézést kértek az offenzív tartalmú szövegekért, és jelezték, hogy partnereiktől kérték az óvszerek terjesztésének azonnali leállítását.

 

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk a HIV megelőzése céljából kampányt folytatni, és olyan formán kívánjuk ezt tenni, ami jobban tiszteli az adófizetők dollárjait, és a szerepünket mint kormányzati hivatal” – zárta sorait az utahi minisztérium.

 

NYITÓKÉP: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás