+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. október 1. csütörtök, 14:57
A Joe Bident az elnökjelölti vitán a fülébe montázsolt fülhallgatóval ábrázoló hirdetések azért maradhattak.

Törölte a Facebook a közösségi felületéről Donald Trump amerikai elnök egyik hirdetését, amiben többek között

 

azt állította hamisan, hogy ellenfele, a demokrata Joe Biden megválasztása esetén 700 százalékkal növelné a Szíriából, Szomáliából, és Jemenből az Egyesült Államokba érkező menekültek számát.

 

A hirdetés azzal magyarázza, hogy „Biden veszélyes Amerikára”, hogy a koronavírus-járvány közepén akar menekülteket fogadni olyan országokból, amelyek Trump szerint „terrorfészkek”.

 

A hatásvadász videót többszázezer felhasználó láthatta, mielőtt a Facebook letörölte. Andy Stone, a Facebook szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy szembemennek a szabályzatukkal az olyan állítások, amik szerint az emberek biztonsága, egészsége, vagy túlélése veszélyben van mások nemzetisége vagy menekültstátusza miatt.

 

A törlést követően Trump kampánycsapata is megszólalt, de a 700 százalékos állításuk lehivatkozása helyett csak az elnök járványügyi intézkedéseit méltatták, kiemelve, hogy Biden mindeközben csak leidegengyűlölőzte Trumpot, illetve a partvonalról minősítette a járványra adott válaszait.

 

Trump hirdetéseit nem először törli a Facebook, már 2018-ban is levettek egyet, illetve idén júniusban egy náci szimbólum miatt törölték egy másik reklámját. Magyar politikusok közül például már Lázár Jánosnak is meggyűlt a baja a techóriással, neki a Bécsben készített videóját tette elérhetetlenné a közösségi oldal.

 

A novemberi elnökválasztás közeledtével a Facebook kiegészíti a szabályzatát, hogy elébe menjenek az olyan hirdetéseknek, amik a választás eredményét akarják illegitimálni.

 

Némileg visszás, hogy a nagy szabályozás és reklámtörlés közben a Trump-kampány azon hirdetései, amik egy odamontázsolt fülhallgatóval a fülében ábrázolják ellenfelét, Joe Bident – azt sugallva, hogy az elnökjelölti vitán valaki diktálta neki a szövegét – továbbra is elérhetőek a Facebookon.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás