+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 9. csütörtök, 17:28
Olyan választ kaptunk az MSZP-től a kínos kérdésre, hogy azt a Fidesz, vagy bármelyik minisztérium sajtóosztálya is megirigyelné!

Nem baloldali az MSZP, és már a feloszlatás sem segítene rajta – ilyen és ehhez hasonló kritikákat fogalmazott meg a pártból a héten kilépő Szanyi Tibor volt EP-képviselő az Azonnalinak adott nagyinterjújában.

 

Ám volt egy olyan állítása, ami – ha igaz – a párt pénzügyi átláthatóságával kapcsolatban komoly kérdéseket vet fel.

 

„Nem tetszett, hogy az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni honnan…” – állította Szanyi, aki kérdésünkre azt mondta, nem tudja, az érintettek mit adtak cserébe, mindenesetre ez a szavazati arányokon látszott, például abban az esetben is, mikor őt csak az EP-lista második helyére választották meg. (Ennek köszönhetően pedig nem lett ismét EP-képviselő a párt gyászos teljesítménye miatt.)

 

Az Azonnali ezen állítás, illetve az interjú többi része alapján a következőket szerette volna megtudni az MSZP-től:

 

1. Igazak-e Szanyi Tibor állításai, mely szerint átláthatatlan, titkos pénzügyi megállapodás van az elnök és az elnökség bizonyos tagjai között? Amennyiben nem, akkor kérjük, küldjék el minden elnökségi tag esetén, hogy milyen megállapodás keretében, mi alapján, és mennyit keresnek, és azt is, hogy pontosan milyen forrásból fedezik a fizetéseket.

 

2. Tervezik-e, hogy a párt alapszabályában vagy más dokumentumában rögzítsék, ki milyen fizetésre jogosult az elnökség tagjai közül?

 

3. Mit gondol az MSZP Szanyi Tibor távozásával kapcsolatban, örülnek neki, vagy inkább sajnálják?

 

4. Mit gondolnak a Szanyi által felvetett kritikákról, mely szerint az MSZP nem baloldali, és hogy fel kellett volna oszlatni a pártot, hogy ne az MSZMP utódpártja legyen? Önök szerint van-e bármi olyan Szanyi kritikáiban, ami jogos, ha igen, mi?

 

Kérdéseink sorára mindössze az alábbi választ kaptuk az MSZP sajtóosztályától:

 

„Szanyi Tibor döntését tudomásul vettük, nyilatkozatára nem kívánunk reagálni.”

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás