+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 9. csütörtök, 17:28
Olyan választ kaptunk az MSZP-től a kínos kérdésre, hogy azt a Fidesz, vagy bármelyik minisztérium sajtóosztálya is megirigyelné!

Nem baloldali az MSZP, és már a feloszlatás sem segítene rajta – ilyen és ehhez hasonló kritikákat fogalmazott meg a pártból a héten kilépő Szanyi Tibor volt EP-képviselő az Azonnalinak adott nagyinterjújában.

 

Ám volt egy olyan állítása, ami – ha igaz – a párt pénzügyi átláthatóságával kapcsolatban komoly kérdéseket vet fel.

 

„Nem tetszett, hogy az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni honnan…” – állította Szanyi, aki kérdésünkre azt mondta, nem tudja, az érintettek mit adtak cserébe, mindenesetre ez a szavazati arányokon látszott, például abban az esetben is, mikor őt csak az EP-lista második helyére választották meg. (Ennek köszönhetően pedig nem lett ismét EP-képviselő a párt gyászos teljesítménye miatt.)

 

Az Azonnali ezen állítás, illetve az interjú többi része alapján a következőket szerette volna megtudni az MSZP-től:

 

1. Igazak-e Szanyi Tibor állításai, mely szerint átláthatatlan, titkos pénzügyi megállapodás van az elnök és az elnökség bizonyos tagjai között? Amennyiben nem, akkor kérjük, küldjék el minden elnökségi tag esetén, hogy milyen megállapodás keretében, mi alapján, és mennyit keresnek, és azt is, hogy pontosan milyen forrásból fedezik a fizetéseket.

 

2. Tervezik-e, hogy a párt alapszabályában vagy más dokumentumában rögzítsék, ki milyen fizetésre jogosult az elnökség tagjai közül?

 

3. Mit gondol az MSZP Szanyi Tibor távozásával kapcsolatban, örülnek neki, vagy inkább sajnálják?

 

4. Mit gondolnak a Szanyi által felvetett kritikákról, mely szerint az MSZP nem baloldali, és hogy fel kellett volna oszlatni a pártot, hogy ne az MSZMP utódpártja legyen? Önök szerint van-e bármi olyan Szanyi kritikáiban, ami jogos, ha igen, mi?

 

Kérdéseink sorára mindössze az alábbi választ kaptuk az MSZP sajtóosztályától:

 

„Szanyi Tibor döntését tudomásul vettük, nyilatkozatára nem kívánunk reagálni.”

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Nyerhet-e a vermonti szenátor, vagy 2016-hoz hasonlóan más lesz végül a demokrata elnökjelölt? Elmagyarázzuk!

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás