+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 3. kedd, 16:32
Vajon mennyire életszerű, hogy ha valakinek pisilnie kell az ország egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában, akkor ennyit kell sétálnia?

Aki járt már a kelenföldi vasúti és tömegközlekedési csomópontnál, és WC-re kellett mennie, amíg várt a vonatra, annak semmi újat nem fog mondani ez a cikk,

 

bár nem tartom kizártnak, hogy több olyan ember is van, aki egy ponton feladta a keresést, hiszen én is majdnem visszafordultam.

 

A kelenföldi vasútállomás épülete ugyebár le van zárva, mint a Wikipédiáról megtudtam, 1984-ben újították fel utoljára, 1986 óta nem is lehet az épületből kimenni a peronokra, az épület maga meg hát úgy néz ki, ahogy. Mondjuk ki: szarul. Értelme sincs felújítani, hiszen a négyes metró megépítésével az utasforgalom a szép új aluljáróba terelődött át, ahol lehet jegyet meg 300 forintos pizzát venni.

 

Igen ám, de pisilni-kakilni az aluljáróban nem lehet, már ha nem nevezzük ki valamelyik sarkot vécének. Így aztán elindultam megkeresni, hol van a hivatalos vécé, hiszen volt negyed órám a vonatig, gondoltam: megjárom.

 

MIVEL EGÉSZEN A LEGUTÓBBI IDŐKIG ITT JÁRTAM NAPONTA HAZA, EZÉRT TUDTAM, HOGY AZ ALULJÁRÓBAN NINCS VÉCÉ, TEHÁT BIZTOS, HOGY KI KELL MENNEM AZ ETELE TÉRRE.

 

AZ ETELE TÉREN TÁBLÁT NEM TALÁLTAM, DE GONDOLTAM, HOGY VÉCÉÉRT AZ ÁLLOMÁSÉPÜLET FELÉ KELL MENNI. EKKOR MÉG AZT HITTEM, HOGY AZ ÁLLOMÁS ÉPÜLETE MÉG ÜZEMEL, ÉS BIZTOS OTT A VÉCÉ.

 

ITT MÁR VOLT IS TÁBLA, HOGY ERREFELÉ VAN A VÉCÉ, DE MIVEL A TELEFONOMAT NÉZVE KACAGTAM KÓSA LAJOS PERFORMANSZÁN, EZÉRT MENTEM TOVÁBB, VÁRVA, HOGY ITT LESZ VALAHOL AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATA

 

EZEN A PONTON REALIZÁLTAM, HOGY AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATÁT – AMI JELENLEG UGYE NEM LÉTEZIK – MÁR ELHAGYTAM, ÉS MAJDNEM VISSZA IS FORDULTAM. VISZONT TÉNYLEG MŰKÖDIK ITT EGY FOGORVOS!

 

AZ ÉPÜLET SARKÁRA ÉRVE MÉG MINDIG ABBAN A HITBEN VOLTAM, HOGY VALAHOGY MÉGIS AZ ÉPÜLETBEN VAN A VÉCÉ, CSAK OLDALRÓL LEHET BEMENNI, KI TUDJA.

 

DE AZTÁN KIDERÜLT, HOGY KÖZEL SEM ERRŐL VAN SZÓ: AZ ITT LÁTHATÓ SÁRTENGER UTÁN, MINT AZT A TÁBLA IS JELZI, JOBBRA KELL FORDULNI.

 

CÉLEGYENESBEN!

 

BIZONY, MEGTALÁLTAM A VÉCÉT! AZ ÁLLOMÁS MINDEN RÉSZÉTŐL LEGALÁBB 5-6 PERC SÉTÁRA VAN EGY TÖK LOGIKÁTLAN HELYEN, DE TÉNYLEG LÉTEZIK! AZT PEDIG MÁR CSAK A TISZTESSÉG KEDVÉÉRT IS IDE KELL TENNI, HOGY EGYÁLTALÁN NINCS OLYAN ÁLLAPOTBAN, MINT AMIRE AZ AJTÓBAN SZÁMÍTOTTAM.

 

VISSZAFELÉ AZÉRT CSEKKOLTAM, HOGY CSAK ÉN VAGYOK HÜLYE, VAGY TÉNYLEG CSAK ILYEN BONYOLULTAN LEHET HUGYOZNI AZ ÁLLOMÁSON, AMIN NAPONTA TÍZ-, HA NEM SZÁZEZREK FORDULNAK MEG. ÉS AMINT A KÉPEN IS LÁTSZIK, VAN EGYÉBKÉNT EGY MOSDÓ KÖZELEBB AZ ETELE TÉRI FELJÁRÓHOZ A BUSZPÁLYAUDVARNÁL – CSAK AZ EGYÁLTALÁN NINCSEN KITÁBLÁZVA ÚTKÖZBEN.

 

Félve kérdezem: vajon nagy kérés lenne, hogy legyen egy nyilvános vécé lent az aluljáróban?

 

FRISSÍTÉS (17:05): A MÁV szóvivője cikkünk megjelenése után annyit reagált, hogy keresik az önkormányzatot, hogy hogyan tudnának az utasoknak méltó illemhelyiséget biztosítani a fővárosi fenntartású aluljáróban, ahova a MÁV Start pénztára is átkerült.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás