Odüsszeia Kelenföldön: képes útmutató ahhoz, hogyan pisilj a vasútállomáson

Szerző: Pintér Bence
2019.12.03. 16:32

Vajon mennyire életszerű, hogy ha valakinek pisilnie kell az ország egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában, akkor ennyit kell sétálnia?

Odüsszeia Kelenföldön: képes útmutató ahhoz, hogyan pisilj a vasútállomáson

Aki járt már a kelenföldi vasúti és tömegközlekedési csomópontnál, és WC-re kellett mennie, amíg várt a vonatra, annak semmi újat nem fog mondani ez a cikk,

bár nem tartom kizártnak, hogy több olyan ember is van, aki egy ponton feladta a keresést, hiszen én is majdnem visszafordultam.

A kelenföldi vasútállomás épülete ugyebár le van zárva, mint a Wikipédiáról megtudtam, 1984-ben újították fel utoljára, 1986 óta nem is lehet az épületből kimenni a peronokra, az épület maga meg hát úgy néz ki, ahogy. Mondjuk ki: szarul. Értelme sincs felújítani, hiszen a négyes metró megépítésével az utasforgalom a szép új aluljáróba terelődött át, ahol lehet jegyet meg 300 forintos pizzát venni.

Igen ám, de pisilni-kakilni az aluljáróban nem lehet, már ha nem nevezzük ki valamelyik sarkot vécének. Így aztán elindultam megkeresni, hol van a hivatalos vécé, hiszen volt negyed órám a vonatig, gondoltam: megjárom.

MIVEL EGÉSZEN A LEGUTÓBBI IDŐKIG ITT JÁRTAM NAPONTA HAZA, EZÉRT TUDTAM, HOGY AZ ALULJÁRÓBAN NINCS VÉCÉ, TEHÁT BIZTOS, HOGY KI KELL MENNEM AZ ETELE TÉRRE.

AZ ETELE TÉREN TÁBLÁT NEM TALÁLTAM, DE GONDOLTAM, HOGY VÉCÉÉRT AZ ÁLLOMÁSÉPÜLET FELÉ KELL MENNI. EKKOR MÉG AZT HITTEM, HOGY AZ ÁLLOMÁS ÉPÜLETE MÉG ÜZEMEL, ÉS BIZTOS OTT A VÉCÉ.

ITT MÁR VOLT IS TÁBLA, HOGY ERREFELÉ VAN A VÉCÉ, DE MIVEL A TELEFONOMAT NÉZVE KACAGTAM KÓSA LAJOS PERFORMANSZÁN, EZÉRT MENTEM TOVÁBB, VÁRVA, HOGY ITT LESZ VALAHOL AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATA

EZEN A PONTON REALIZÁLTAM, HOGY AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATÁT – AMI JELENLEG UGYE NEM LÉTEZIK – MÁR ELHAGYTAM, ÉS MAJDNEM VISSZA IS FORDULTAM. VISZONT TÉNYLEG MŰKÖDIK ITT EGY FOGORVOS!

AZ ÉPÜLET SARKÁRA ÉRVE MÉG MINDIG ABBAN A HITBEN VOLTAM, HOGY VALAHOGY MÉGIS AZ ÉPÜLETBEN VAN A VÉCÉ, CSAK OLDALRÓL LEHET BEMENNI, KI TUDJA.

DE AZTÁN KIDERÜLT, HOGY KÖZEL SEM ERRŐL VAN SZÓ: AZ ITT LÁTHATÓ SÁRTENGER UTÁN, MINT AZT A TÁBLA IS JELZI, JOBBRA KELL FORDULNI.

CÉLEGYENESBEN!

BIZONY, MEGTALÁLTAM A VÉCÉT! AZ ÁLLOMÁS MINDEN RÉSZÉTŐL LEGALÁBB 5-6 PERC SÉTÁRA VAN EGY TÖK LOGIKÁTLAN HELYEN, DE TÉNYLEG LÉTEZIK! AZT PEDIG MÁR CSAK A TISZTESSÉG KEDVÉÉRT IS IDE KELL TENNI, HOGY EGYÁLTALÁN NINCS OLYAN ÁLLAPOTBAN, MINT AMIRE AZ AJTÓBAN SZÁMÍTOTTAM.

VISSZAFELÉ AZÉRT CSEKKOLTAM, HOGY CSAK ÉN VAGYOK HÜLYE, VAGY TÉNYLEG CSAK ILYEN BONYOLULTAN LEHET HUGYOZNI AZ ÁLLOMÁSON, AMIN NAPONTA TÍZ-, HA NEM SZÁZEZREK FORDULNAK MEG. ÉS AMINT A KÉPEN IS LÁTSZIK, VAN EGYÉBKÉNT EGY MOSDÓ KÖZELEBB AZ ETELE TÉRI FELJÁRÓHOZ A BUSZPÁLYAUDVARNÁL – CSAK AZ EGYÁLTALÁN NINCSEN KITÁBLÁZVA ÚTKÖZBEN.
Félve kérdezem: vajon nagy kérés lenne, hogy legyen egy nyilvános vécé lent az aluljáróban?

FRISSÍTÉS (17:05): A MÁV szóvivője cikkünk megjelenése után annyit reagált, hogy keresik az önkormányzatot, hogy hogyan tudnának az utasoknak méltó illemhelyiséget biztosítani a fővárosi fenntartású aluljáróban, ahova a MÁV Start pénztára is átkerült.

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek