Kálmán Olga csatlakozott a DK-hoz

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.10. 12:22

Már a budapesti előválasztáson is az ő ajánlatukkal indult, de állítása szerint annyira megszerette a közösséget, hogy végleg csatlakozik hozzá.

Kálmán Olga csatlakozott a DK-hoz

Kálmán Olga vasárnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felteszi az eddigi közeledésére a koronát Gyurcsány Ferenc pártja felé, és csatlakozik a DK-hoz, illetve kulturális tanácsadóként tervez részt venni a főváros életében Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett.

„Egy főváros vezetőségének kötelessége, hogy a kultúra mindenki számára elérhető legyen. (...) Szeretném, hogy ha bárhol a világon megkérdezik az embereket, mi jut eszébe Budapestről, akkor a pezsgő kulturális élet jusson eszébe.

Tanácsadóként már van is egy tanácsom: a budapesti beruházásokból befolyó összegek egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életére fordítani.

Illetve csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz. Nagyon izgalmas és kemény időszaka volt az életemnek ez a három hét, és megismertem egy közösséget. Akkor megtanultuk, hogy lehet demokratikusan versengeni, és utána lehet egy cél érdekében együtt cselekedni. (...) A munkának ezzel még nincs vége, továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy egy jobb és szabadabb országban élhessünk.

DK-s politikusként mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez az ország jobb, szabadabb ország legyen”

– mutatkozott be, kérdéseket utána nem kapott.

Kálmán Olga hosszú évek tévézése után váltott végleg politikára: előbb az ATV-ben, majd a HírTV-nél vezetett műsort, utóbbi helyről akkor távolították el, amikor a kormány visszavette a rövid időre ellenzékivé vált csatornát. A neve nem sokkal később került elő, amikor mindenki meglepetésére a DK bejelentette, indítják az ellenzéki előválasztáson Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor ellen, de itt végül csak a második legtöbb szavazatot gyűjtötte össze. 

Az előválasztás után hosszú ideig egy műtétből való felépülésre hivatkozva egyáltalán nem szerepelt, a jövőjére vonatkozóan inkább kitérő válaszokat adott.

FOTÓ: Kálmán Olga / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek