+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 10. vasárnap, 12:22
Már a budapesti előválasztáson is az ő ajánlatukkal indult, de állítása szerint annyira megszerette a közösséget, hogy végleg csatlakozik hozzá.

Kálmán Olga vasárnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felteszi az eddigi közeledésére a koronát Gyurcsány Ferenc pártja felé, és csatlakozik a DK-hoz, illetve kulturális tanácsadóként tervez részt venni a főváros életében Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett.

 

„Egy főváros vezetőségének kötelessége, hogy a kultúra mindenki számára elérhető legyen. (...) Szeretném, hogy ha bárhol a világon megkérdezik az embereket, mi jut eszébe Budapestről, akkor a pezsgő kulturális élet jusson eszébe.

 

Tanácsadóként már van is egy tanácsom: a budapesti beruházásokból befolyó összegek egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életére fordítani.

 

Illetve csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz. Nagyon izgalmas és kemény időszaka volt az életemnek ez a három hét, és megismertem egy közösséget. Akkor megtanultuk, hogy lehet demokratikusan versengeni, és utána lehet egy cél érdekében együtt cselekedni. (...) A munkának ezzel még nincs vége, továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy egy jobb és szabadabb országban élhessünk.

 

DK-s politikusként mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez az ország jobb, szabadabb ország legyen”

 

– mutatkozott be, kérdéseket utána nem kapott.

 

Kálmán Olga hosszú évek tévézése után váltott végleg politikára: előbb az ATV-ben, majd a HírTV-nél vezetett műsort, utóbbi helyről akkor távolították el, amikor a kormány visszavette a rövid időre ellenzékivé vált csatornát. A neve nem sokkal később került elő, amikor mindenki meglepetésére a DK bejelentette, indítják az ellenzéki előválasztáson Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor ellen, de itt végül csak a második legtöbb szavazatot gyűjtötte össze. 

 

Az előválasztás után hosszú ideig egy műtétből való felépülésre hivatkozva egyáltalán nem szerepelt, a jövőjére vonatkozóan inkább kitérő válaszokat adott.

 

FOTÓ: Kálmán Olga / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás