+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 10. vasárnap, 12:22
Már a budapesti előválasztáson is az ő ajánlatukkal indult, de állítása szerint annyira megszerette a közösséget, hogy végleg csatlakozik hozzá.

Kálmán Olga vasárnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felteszi az eddigi közeledésére a koronát Gyurcsány Ferenc pártja felé, és csatlakozik a DK-hoz, illetve kulturális tanácsadóként tervez részt venni a főváros életében Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett.

 

„Egy főváros vezetőségének kötelessége, hogy a kultúra mindenki számára elérhető legyen. (...) Szeretném, hogy ha bárhol a világon megkérdezik az embereket, mi jut eszébe Budapestről, akkor a pezsgő kulturális élet jusson eszébe.

 

Tanácsadóként már van is egy tanácsom: a budapesti beruházásokból befolyó összegek egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életére fordítani.

 

Illetve csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz. Nagyon izgalmas és kemény időszaka volt az életemnek ez a három hét, és megismertem egy közösséget. Akkor megtanultuk, hogy lehet demokratikusan versengeni, és utána lehet egy cél érdekében együtt cselekedni. (...) A munkának ezzel még nincs vége, továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy egy jobb és szabadabb országban élhessünk.

 

DK-s politikusként mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez az ország jobb, szabadabb ország legyen”

 

– mutatkozott be, kérdéseket utána nem kapott.

 

Kálmán Olga hosszú évek tévézése után váltott végleg politikára: előbb az ATV-ben, majd a HírTV-nél vezetett műsort, utóbbi helyről akkor távolították el, amikor a kormány visszavette a rövid időre ellenzékivé vált csatornát. A neve nem sokkal később került elő, amikor mindenki meglepetésére a DK bejelentette, indítják az ellenzéki előválasztáson Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor ellen, de itt végül csak a második legtöbb szavazatot gyűjtötte össze. 

 

Az előválasztás után hosszú ideig egy műtétből való felépülésre hivatkozva egyáltalán nem szerepelt, a jövőjére vonatkozóan inkább kitérő válaszokat adott.

 

FOTÓ: Kálmán Olga / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás