Lehet-e még Kálmán Olgából független újságíró? Megkérdeztük!

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.06.27. 15:22

Sajtótájékoztatót tartott Kálmán Olga: elmondta, miért nem volt ott a közös eredményvárón, hogy lehet-e még belőle független újságíró, és azt is, hogy szerinte miért tett jót Karácsony Gergelynek, hogy ő és Kerpel-Fronius Gábor is elindultak az előválasztáson. Na és miért kell félnie Tarlósnak?

Lehet-e még Kálmán Olgából független újságíró? Megkérdeztük!
A főpolgármester-jelölt ugyan nem ő lett, de lehet-e még Kálmán Olgából független újságíró, miután a DK hátszelével indult az előválasztáson?

„Nem telt el még huszonnégy óra, hogy ez az előválasztás befejeződött. Szerintem az lett volna a gond, hogy ha ezt az intenzív kampányt azzal töltöm, hogy amellett, hogy azon gondolkodom, hogy mit akarok Budapesttől, elgondolkodom azon is, hogy mi lesz, ha nem sikerül nyernem. Tényleg nem gondolkodtam ezen az elmúlt két hétben, úgyhogy nem tudok önnek válaszolni” – mondta el Kálmán Olga az Azonnali kérdésére.

Amikor visszakérdeztünk, mondván, hogy ő személy szerint jónak tartja-e, hogy újságírók politikai tisztséget vállaljanak, aztán visszamenjenek a szakmájukba, mintha mi sem történt volna, az újságíróból lett politikus azt mondta:

„Volt már ilyen, de szerintem az teljesen mindegy, hogy én mit tartok jónak vagy helyesnek, ez mindig a személytől függ.”

Kálmán Olgától azt is megkérdeztük, hogy ki tudná-e zárni biztosan, hogy nem indulna akkor sem, amennyiben Tarlós mondjuk a parkolási maffia ürügyén annyira meggyengítené Karácsony Gergelyt, hogy augusztusban az látszana a közvélmény-kutatásokban, hogy semmi esélye nem lenne megnyerni a főpolgármesterséget az előválasztás győztesének.

„Ez aztán a fikciók fikiója. Pillanatnyilag egyet tudunk: Tarlós Istvánnak van félnivalója, hiszen a választók már most, az előválasztáson kinyilvánították akaratukat, hogy változást szeretnének Budapesten, és az ellenzéki pártok közös jelöltje Karácsony Gergely” – állítja Kálmán. 

A sajtótájékoztatón Kálmán Olga egyébként megpróbálta tisztázni azt is, hogy tulajdonképpen miért nem ment el szerdai eredményváróra, ahol Karácsony és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje is megjelent:

„Egész egyszerűen nem kaptam rá meghívást!”

– mondta, és hozzátette, nem feltételez semmilyen rosszindulatot, adminisztratív hibának könyvelte el a dolgot.

Kálmán Olga megköszönte a Demokratikus Koalíció támogatását is, mondván most megtapasztalta, hogy a DK több, mint egy párt, közösség is. Ismétetleten gratulált Karácsony Gergelynek az eredményhez is, és ehhez hozzátatte, hogy Kerpel-Fronius Gábor és az ő megjelenése jót tett a párbeszédes politikusnak, hiszen valódi megmérettetésben szerzett így valódi többséget.

A volt főpolgármester-jelölt kitérő választ adott arra, hogy marad-e politikus ezután is:

„Ha lesz ilyen tervem, időben tudatni fogom.”

FOTÓ: Kálmán Olga / Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek