Az ellenzéki jelölt simábban nyerte a megismételt választást Jászberényben, mint októberben

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.10. 20:39

Akkor tizennégy szavazat volt a különbség, most már a szavazatok felének összeszámlálása után 2500, tehát nem maradt esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Az ellenzéki jelölt simábban nyerte a megismételt választást Jászberényben, mint októberben

Az ellenzéki jelölt, amúgy jobbikos Budai Lóránt nyerte a megismételt választást Jászberényben. Budai a Jászsági Térségi Tévében beszélt arról, hogy a szavazatok felének összeszámlálása után több mint 2500 szavazattal vezet. A Választás.hu adatai szerint a szavazatok 80 százalékának összeszámolása után sem változott az eredmény, 63,8 százalékkal vezet Budai.

Ez azt jelenti, hogy mivel nagyjából 14 ezer körül szavazhattak a választásokon Jászberényben, így lényegében Szabó Tamásnak nincs esélye a fordításra.

A szavazók kimagaslóan aktívak voltak, 18:30-ra már a szavazásra jogosultak 60 százaléka leadta a papírját, soha ennyien nem szavaztak a 28 ezres városban.

A polgármester személye egyértelmű, de a közgyűlésben fura helyzet lesz: ott tulajdonképpen a Mi Hazánk lesz a mérleg nyelve, mivel a Fidesznek és az ellenzéknek is 7-7 szavazata lesz, a Mi Hazánknak pedig egy.

A városban már meg is kezdődött az ünneplés, ennek a minőségéről Lukácsi Katalin fényképét ajánljuk megtekintésre!

Az első fordulóban a saját pártján kívül az MSZP, a DK és a Momentum támogatását is élvező Budai Lóránt alig 14 szavazattal verte meg a 2010 óta hatalmon lévő fideszes Szabó Tamást, de most vasárnapra új választást írt ki a helyi választási bizottság. Az indoklás szerint a szavazás közben dokumentált események a csekély szavazatkülönbség miatt alkalmasak voltak arra, hogy nem csak a szavazatszámot, de a választás végeredményét is befolyásolják.

Bírósági döntések után összesen tíz településen ismételtek választást. Azt már lehet tudni, hogy ezek közül Szekszárdon eldőlt, hogy marad az ellenzéki többség a közgyűlésben, a Fidesz pedig 31 szavazattal nyerte meg Komlót.

A szoros jászberényi küzdelemről mi is forgattunk videót!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek