+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 10. vasárnap, 20:39
Akkor tizennégy szavazat volt a különbség, most már a szavazatok felének összeszámlálása után 2500, tehát nem maradt esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Az ellenzéki jelölt, amúgy jobbikos Budai Lóránt nyerte a megismételt választást Jászberényben. Budai a Jászsági Térségi Tévében beszélt arról, hogy a szavazatok felének összeszámlálása után több mint 2500 szavazattal vezet. A Választás.hu adatai szerint a szavazatok 80 százalékának összeszámolása után sem változott az eredmény, 63,8 százalékkal vezet Budai.

 

Ez azt jelenti, hogy mivel nagyjából 14 ezer körül szavazhattak a választásokon Jászberényben, így lényegében Szabó Tamásnak nincs esélye a fordításra.

 

A szavazók kimagaslóan aktívak voltak, 18:30-ra már a szavazásra jogosultak 60 százaléka leadta a papírját, soha ennyien nem szavaztak a 28 ezres városban.

 

A polgármester személye egyértelmű, de a közgyűlésben fura helyzet lesz: ott tulajdonképpen a Mi Hazánk lesz a mérleg nyelve, mivel a Fidesznek és az ellenzéknek is 7-7 szavazata lesz, a Mi Hazánknak pedig egy.

 

A városban már meg is kezdődött az ünneplés, ennek a minőségéről Lukácsi Katalin fényképét ajánljuk megtekintésre!

 

Az első fordulóban a saját pártján kívül az MSZP, a DK és a Momentum támogatását is élvező Budai Lóránt alig 14 szavazattal verte meg a 2010 óta hatalmon lévő fideszes Szabó Tamást, de most vasárnapra új választást írt ki a helyi választási bizottság. Az indoklás szerint a szavazás közben dokumentált események a csekély szavazatkülönbség miatt alkalmasak voltak arra, hogy nem csak a szavazatszámot, de a választás végeredményét is befolyásolják.

 

Bírósági döntések után összesen tíz településen ismételtek választást. Azt már lehet tudni, hogy ezek közül Szekszárdon eldőlt, hogy marad az ellenzéki többség a közgyűlésben, a Fidesz pedig 31 szavazattal nyerte meg Komlót.

 

A szoros jászberényi küzdelemről mi is forgattunk videót!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a Karácsony Gergely főpolgármester.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás