+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. november 10. vasárnap, 20:39
Akkor tizennégy szavazat volt a különbség, most már a szavazatok felének összeszámlálása után 2500, tehát nem maradt esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének.

Az ellenzéki jelölt, amúgy jobbikos Budai Lóránt nyerte a megismételt választást Jászberényben. Budai a Jászsági Térségi Tévében beszélt arról, hogy a szavazatok felének összeszámlálása után több mint 2500 szavazattal vezet. A Választás.hu adatai szerint a szavazatok 80 százalékának összeszámolása után sem változott az eredmény, 63,8 százalékkal vezet Budai.

 

Ez azt jelenti, hogy mivel nagyjából 14 ezer körül szavazhattak a választásokon Jászberényben, így lényegében Szabó Tamásnak nincs esélye a fordításra.

 

A szavazók kimagaslóan aktívak voltak, 18:30-ra már a szavazásra jogosultak 60 százaléka leadta a papírját, soha ennyien nem szavaztak a 28 ezres városban.

 

A polgármester személye egyértelmű, de a közgyűlésben fura helyzet lesz: ott tulajdonképpen a Mi Hazánk lesz a mérleg nyelve, mivel a Fidesznek és az ellenzéknek is 7-7 szavazata lesz, a Mi Hazánknak pedig egy.

 

A városban már meg is kezdődött az ünneplés, ennek a minőségéről Lukácsi Katalin fényképét ajánljuk megtekintésre!

 

Az első fordulóban a saját pártján kívül az MSZP, a DK és a Momentum támogatását is élvező Budai Lóránt alig 14 szavazattal verte meg a 2010 óta hatalmon lévő fideszes Szabó Tamást, de most vasárnapra új választást írt ki a helyi választási bizottság. Az indoklás szerint a szavazás közben dokumentált események a csekély szavazatkülönbség miatt alkalmasak voltak arra, hogy nem csak a szavazatszámot, de a választás végeredményét is befolyásolják.

 

Bírósági döntések után összesen tíz településen ismételtek választást. Azt már lehet tudni, hogy ezek közül Szekszárdon eldőlt, hogy marad az ellenzéki többség a közgyűlésben, a Fidesz pedig 31 szavazattal nyerte meg Komlót.

 

A szoros jászberényi küzdelemről mi is forgattunk videót!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás