+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. október 20. vasárnap, 18:28
Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok. Erre utal az is, hogy a brit miniszterelnök több levelet is írt Donald Tusknak.

Bár Boris Johnson a parlament felszólítására már hivatalos levélben is kérte az Európai Uniót, tolják el újra az október 31-i határidőt a brexitre, a kormány megállapodás nélküli kilépés tervezéséért felelős minisztere, Michael Gove szerint ettől még tuti, hogy kilépnek ezen a napon, és ez a kérelem nem jelent semmit.

 

„A levet azért küldtük, mert a parlament erre kötelezett minket. De ez nem jelenti azt, hogy meggondolta volna magát a miniszterelnök, vagy megváltoztak volna a kormány tervei”

 

mondta a Reutersnek sokatmondóan Gove.

 

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Johnson három levelet is küldött: a hosszabbítási kérvényt az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak címezte, ebben jövő év július 31-ig kérte a maradást, viszonta saját nevével alá sem írta. A másodikat szintén Tusknak címezte, abban viszont azt fejetegeti, hogy a késleltetés rossz hatással van a brit emberekre is, és megfelelőnek tartja az aktuális megállapodást, de sajnos kénytelen volt elküldeni az első levelet. A harmadik levelet a brit parlament tory képviselőinek küldte, amiben azt hangoztatta, hogy nem akar több halasztást, és mindenkinke jobb lenne, ha végre tovább lépnének ezen az EU-dolgon.

 

Johnson nagyon úgy tűnik, hogy az EU, vagy legalábbis valamelyik EU-tag kegyelmében bízik: a halasztást ugyanis nem elég kérni, hanem minden egyes tagországnak jóvá kell hagyni.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák főváros vörös-zöld kormánya bejelentette: egy-egy utcát teljesen átadnak a gyalogosoknak.

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás