A megegyezés nélküli brexit-miniszter szerint biztosan kilépnek októberben

Szerző: Fekő Ádám
2019.10.20. 18:28

Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok. Erre utal az is, hogy a brit miniszterelnök több levelet is írt Donald Tusknak.

A megegyezés nélküli brexit-miniszter szerint biztosan kilépnek októberben

Bár Boris Johnson a parlament felszólítására már hivatalos levélben is kérte az Európai Uniót, tolják el újra az október 31-i határidőt a brexitre, a kormány megállapodás nélküli kilépés tervezéséért felelős minisztere, Michael Gove szerint ettől még tuti, hogy kilépnek ezen a napon, és ez a kérelem nem jelent semmit.

„A levet azért küldtük, mert a parlament erre kötelezett minket. De ez nem jelenti azt, hogy meggondolta volna magát a miniszterelnök, vagy megváltoztak volna a kormány tervei”

mondta a Reutersnek sokatmondóan Gove.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Johnson három levelet is küldött: a hosszabbítási kérvényt az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak címezte, ebben jövő év július 31-ig kérte a maradást, viszonta saját nevével alá sem írta. A másodikat szintén Tusknak címezte, abban viszont azt fejetegeti, hogy a késleltetés rossz hatással van a brit emberekre is, és megfelelőnek tartja az aktuális megállapodást, de sajnos kénytelen volt elküldeni az első levelet. A harmadik levelet a brit parlament tory képviselőinek küldte, amiben azt hangoztatta, hogy nem akar több halasztást, és mindenkinke jobb lenne, ha végre tovább lépnének ezen az EU-dolgon.

Johnson nagyon úgy tűnik, hogy az EU, vagy legalábbis valamelyik EU-tag kegyelmében bízik: a halasztást ugyanis nem elég kérni, hanem minden egyes tagországnak jóvá kell hagyni.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek