+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 11. péntek, 13:48
Gyurcsány Ferenccel próbálják lejáratni Győrben az ellenzéki összefogás jelöltjeit, de közben a népi művészet meg a polgármestert nem kíméli.

Úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc maradt a győri Fidesz egyik utolsó reménye a kampányban,

 

péntek reggelre ugyanis ismeretlen tettesek Gyurcsány-fejek tucatjaival ragasztották át a győri ellenzéki összefogás képviselőinek plakátjait.

 

Persze nincs rá bizonyíték, hogy a helyi Fidesz áll az akció mögött, mindenesetre az ügyről sajtótájékoztatót tartó szocialista képviselő, Pollreisz Balázs szerint egyértelmű, hogy a Gyurcsány-matricák előállításának és kihelyezésének költségeit nem állhatta egy magányos elkövető. Pollreisz a saját körzetében le is vette a matricákat a plakátjairól.

 

TÖKÉLETESEN MÉRETRE VÁGOTT GYURCSÁNY-FEJEK AZ ELLENZÉKI PLAKÁTOKON.

 

Pollreisz azt is bejelentette, hogy a Jobbik után Juhász István helyi szocialista képviselő is feljelentette Borkai Zsolt polgármestert, mégpedig hűtlen kezelés és pénzmosás miatt.

 

A sajtótájékoztatón ezen kívül élőben felbontottak egy levelet, amit a város költségén küldtek ki embereknek még júliusban, viszont mint a felbontás után kiderült, abban a Fidesz helyi kongresszusára hívták meg a helyi párttagokat. A levelet prezentáló helyi DK-alelnök, Szabó Zoltán pitiánernek nevezte a húzást.

 

Mindeközben azonban a népi művészet is új reneszánszát éli a városban: a szexbotrányról szóló internetes mémek mellett a fideszes plakátokon is kéretlen üzenetek jelentek meg, ezek azonban kevésbé tűnnek szervezettnek:

 

KURVÁK, DROGOK, CSALÁD – 2019-BEN IDE JUTOTTUNK AZ EGYÉBKÉNT RÉGI KISGAZDA ISTEN, HAZA, CSALÁD SZLOGENTŐL AZ ELKÖVETŐ SZERINT.

 

BORKAI A KLASSZIKUS HITLERBAJUSZT IS MEGKAPTA.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Nógrádi György az LMBT-közösség politikai pozícióit elemzi, Gödön meg még
mindig áll a bál. Kezdünk!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás