+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 6. vasárnap, 09:45
Bár az ország szeretné, ha minél több turista érkezne hozzájuk, az alkohol fogyasztása még továbbra is tilos.

Újabb lépést tett az ultrakonzervatív Szaúd-Arábia afelé, hogy vonzóbbá váljon a turistáknak: mostantól mind a külföldi, mind pedig a szaúdi nőknek megengedik, hogy egyedül is megszálljanak a szállodákban. Sőt: a külföldi pároknak a korábbiakkal ellentétben azt sem kell majd bizonyítaniuk, hogy házasok ahhoz, hogy ugyanabban a hotelszobában szállhassanak meg – írja a BBC.

 

Ettől függetlenül a szaúdi pároknak továbbra is tudniuk kell igazolni, hogy házasságban élnek.

 

A mostani engedmények nem véletlenek, hiszen az eddig elenyésző külföldi látogatót vonzó ország szeretné elérni, hogy 2030-ra évi százmillió turista forduljon meg náluk. Ennek egyik első lépése az volt, hogy Szaúd-Arábia bevezeti a turistavízumot, igaz, a látogatóktól azért azt kérik, öltözzenek erkölcsösen. A turistavízum költsége egyébként hozzávetőlegesen hetven euró, ami huszonkétezer forint körüli összegnek felel meg.

 

A lazítások ellenére van, ami továbbra is tilos marad, ilyen például az alkoholfogyasztás.

 

Aki az országba utazna, annak érdemes előtte a magyar konzuli szolgálat Szaúd-Arábiával kapcsolatos tanácsait elolvasnia.

 

Szaúd-Arábiában több más, a nőket érintő könnyítés is életbe lépett az utóbbi időkben, amikről itt írt korábban az Azonnali. Itt pedig arról lehet olvasni, mi történhet azután, hogy megtámadták az ország egyik olajfinomítóját.

 

FOTÓ: edward musiak / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás