+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 6. vasárnap, 09:45
Bár az ország szeretné, ha minél több turista érkezne hozzájuk, az alkohol fogyasztása még továbbra is tilos.

Újabb lépést tett az ultrakonzervatív Szaúd-Arábia afelé, hogy vonzóbbá váljon a turistáknak: mostantól mind a külföldi, mind pedig a szaúdi nőknek megengedik, hogy egyedül is megszálljanak a szállodákban. Sőt: a külföldi pároknak a korábbiakkal ellentétben azt sem kell majd bizonyítaniuk, hogy házasok ahhoz, hogy ugyanabban a hotelszobában szállhassanak meg – írja a BBC.

 

Ettől függetlenül a szaúdi pároknak továbbra is tudniuk kell igazolni, hogy házasságban élnek.

 

A mostani engedmények nem véletlenek, hiszen az eddig elenyésző külföldi látogatót vonzó ország szeretné elérni, hogy 2030-ra évi százmillió turista forduljon meg náluk. Ennek egyik első lépése az volt, hogy Szaúd-Arábia bevezeti a turistavízumot, igaz, a látogatóktól azért azt kérik, öltözzenek erkölcsösen. A turistavízum költsége egyébként hozzávetőlegesen hetven euró, ami huszonkétezer forint körüli összegnek felel meg.

 

A lazítások ellenére van, ami továbbra is tilos marad, ilyen például az alkoholfogyasztás.

 

Aki az országba utazna, annak érdemes előtte a magyar konzuli szolgálat Szaúd-Arábiával kapcsolatos tanácsait elolvasnia.

 

Szaúd-Arábiában több más, a nőket érintő könnyítés is életbe lépett az utóbbi időkben, amikről itt írt korábban az Azonnali. Itt pedig arról lehet olvasni, mi történhet azután, hogy megtámadták az ország egyik olajfinomítóját.

 

FOTÓ: edward musiak / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Értelmes állami bormarketing hosszú évek óta nincs Magyarországon, ezt a tevékenységet inkább a borászatok és lelkes borrajongók végzik. Most két világjáró borszakíró adna ki magyar borkalauzt angolul.

A brit LibDemek és a Skót Nemzeti Párt vitázni akartak Boris Johnsonnal és Jeremy Corbynnal, de nem hívták meg őket. Hiába reklamáltak.

Az átlag liechtensteini háztartás eladósodottsága meghaladja a kétszázezer eurót, amivel GDP-arányosan a kontinens leggazdagabb országa számít egyben a legeladósodottabb társadalomnak is.

Az egyik legnevesebb filmfesztiválon vitte haza az Eufória című sorozat első részében nyújtott teljesítményéért a legjobb pilotnak járó díjat.

Bár nyíltan nem határolódott el Orbántól, Bakunak és Ankarának is beszólt Várhelyi Olivér. Mutatjuk, miket válaszolt a bővítési biztosjelölt!

Párizs blokkolta két nyugat-balkáni ország EU-csatlakozásának megkezdését: most elmondják, szerintük hogyan kéne csinálni a bővítést.

Az Európa utolsó diktatúrájának is nevezett országban független megfigyelők számtalan választási visszaélést jelentettek, a hatóságok ezekből egyet sem ismertek el.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás