Már nem kell házasnak lennie a külföldi pároknak ahhoz, hogy közös hotelszobát vegyenek ki Szaúd-Arábiában

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.06. 09:45

Bár az ország szeretné, ha minél több turista érkezne hozzájuk, az alkohol fogyasztása még továbbra is tilos.

Már nem kell házasnak lennie a külföldi pároknak ahhoz, hogy közös hotelszobát vegyenek ki Szaúd-Arábiában

Újabb lépést tett az ultrakonzervatív Szaúd-Arábia afelé, hogy vonzóbbá váljon a turistáknak: mostantól mind a külföldi, mind pedig a szaúdi nőknek megengedik, hogy egyedül is megszálljanak a szállodákban. Sőt: a külföldi pároknak a korábbiakkal ellentétben azt sem kell majd bizonyítaniuk, hogy házasok ahhoz, hogy ugyanabban a hotelszobában szállhassanak meg – írja a BBC.

Ettől függetlenül a szaúdi pároknak továbbra is tudniuk kell igazolni, hogy házasságban élnek.

A mostani engedmények nem véletlenek, hiszen az eddig elenyésző külföldi látogatót vonzó ország szeretné elérni, hogy 2030-ra évi százmillió turista forduljon meg náluk. Ennek egyik első lépése az volt, hogy Szaúd-Arábia bevezeti a turistavízumot, igaz, a látogatóktól azért azt kérik, öltözzenek erkölcsösen. A turistavízum költsége egyébként hozzávetőlegesen hetven euró, ami huszonkétezer forint körüli összegnek felel meg.

A lazítások ellenére van, ami továbbra is tilos marad, ilyen például az alkoholfogyasztás.

Aki az országba utazna, annak érdemes előtte a magyar konzuli szolgálat Szaúd-Arábiával kapcsolatos tanácsait elolvasnia.

Szaúd-Arábiában több más, a nőket érintő könnyítés is életbe lépett az utóbbi időkben, amikről itt írt korábban az Azonnali. Itt pedig arról lehet olvasni, mi történhet azután, hogy megtámadták az ország egyik olajfinomítóját.

FOTÓ: edward musiak / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek