+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 28. szombat, 09:29
A Szaúd-Arábia látogató nőknek a helyiekkel ellentétben nem lesz kötelező viselni az abbayát, a tetőtől talpig érő fekete leplet, de azt még nem tudni, hogy akkor pontosan milyen öltözék számít majd „erkölcsösnek”.

Történetében először turistavízumot vezet be Szaúd-Arábia. A turizmust annak jegyében futtatnák fel, hogy az ország jelenleg olajtól függő gazdasága több lábon is áljon – írja az Independent.

 

Ugyanakkor az ország idegenforgalmáért felelős vezető, Ahmed Al-Khateeb arra figyelmeztetett: a látogatóknak „erkölcsösen” kell majd öltözniük. Azt viszont nem részletezte, hogy pontosan milyen öltözék lenne megfelelő az ultrakonzervatív, vallásos ország szemében.

 

Annyi könnyítés ugyanakkor lesz a Szaúd-Arábiába látogató nők számára, hogy a helyiekkel ellentétben nekik nem lesz kötelező viselni az úgynevezett abbayát, vagyis a nőket a fejtől bokáig takaró fekete leplet.

 

Ahmed Al-Khateeb arról is beszélt: „történelmi pillanat” lesz az ország számára, hogy megnyitja kapuit a nemzetközi turisták előtt, a látogatók meg fognak lepődni, mennyi kincs van az országban a vibráló helyi kultúrától kezdve a természeti szépségekig.

 

Míg eddig a turizmus gyakorlatilag minimális volt az országban, az a céljuk, hogy 2030-ra évente százmillió látogatót vonzzanak.

 

Szaúd-Arábiában idén augusztusban vezették be, hogy a nők a férfiak engedélye nélkül is utazhassanak, ám még továbbra sem házasodhatnak, válhatnak el vagy vállalhatnak munkát önállóan.

 

Az ország nemrég amiatt is a figyelem középpontjába került, mert megtámadták az egyik olajfinomítójukat. Hogy vajon kiállhat a támadás mögött, és az milyen következménnyel járhat, arról itt írtunk részletesebben.

 

FOTÓlawepw / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit szól ahhoz, hogy nem lett Jobbik-elnök Jakab Péter? És miért szavazna a győriek helyében az ott elinduló budapesti vloggerre? Megkérdeztük.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a média rossz színben tünteti fel az orosz igazságügyi rendszert, ez ellen pedig sürgősen cselekedni kell.

Ha nemzeti ünnep lesz Trianon évfordulója Romániában, akkor nemcsak központilag, de szinte minden településen is meg kell ünnepelni azt. Ez provokáció, mondta az RMDSZ-szóvivő.

Hogy fogja vezetni a Liberálisokat, mit gondol pártja 2022-es esélyeiről, és miben mások ők, mint a DK vagy a Momentum? Bősz Anettel beszélgettünk!

Ezúttal egy újabb civil jelentkezett be.

A Handó Tündével korábban kifejezetten kritikus Országos Bírói Tanács szóvivője elmondta az Azonnalinak, miért támogatták a Handó utódjának jelölt Senyei György Barnát az Országos Bírósági Hivatal élére.

A szervezetek szerint a magyar kormány szisztematikusan építi le a sajtószabadságot és a hirdetési pénzek elosztásával tartja sakkban a független médiát. Kovács Zoltán Sorossal magyarázza a dolgot.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás