+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 28. szombat, 09:29
A Szaúd-Arábia látogató nőknek a helyiekkel ellentétben nem lesz kötelező viselni az abbayát, a tetőtől talpig érő fekete leplet, de azt még nem tudni, hogy akkor pontosan milyen öltözék számít majd „erkölcsösnek”.

Történetében először turistavízumot vezet be Szaúd-Arábia. A turizmust annak jegyében futtatnák fel, hogy az ország jelenleg olajtól függő gazdasága több lábon is áljon – írja az Independent.

 

Ugyanakkor az ország idegenforgalmáért felelős vezető, Ahmed Al-Khateeb arra figyelmeztetett: a látogatóknak „erkölcsösen” kell majd öltözniük. Azt viszont nem részletezte, hogy pontosan milyen öltözék lenne megfelelő az ultrakonzervatív, vallásos ország szemében.

 

Annyi könnyítés ugyanakkor lesz a Szaúd-Arábiába látogató nők számára, hogy a helyiekkel ellentétben nekik nem lesz kötelező viselni az úgynevezett abbayát, vagyis a nőket a fejtől bokáig takaró fekete leplet.

 

Ahmed Al-Khateeb arról is beszélt: „történelmi pillanat” lesz az ország számára, hogy megnyitja kapuit a nemzetközi turisták előtt, a látogatók meg fognak lepődni, mennyi kincs van az országban a vibráló helyi kultúrától kezdve a természeti szépségekig.

 

Míg eddig a turizmus gyakorlatilag minimális volt az országban, az a céljuk, hogy 2030-ra évente százmillió látogatót vonzzanak.

 

Szaúd-Arábiában idén augusztusban vezették be, hogy a nők a férfiak engedélye nélkül is utazhassanak, ám még továbbra sem házasodhatnak, válhatnak el vagy vállalhatnak munkát önállóan.

 

Az ország nemrég amiatt is a figyelem középpontjába került, mert megtámadták az egyik olajfinomítójukat. Hogy vajon kiállhat a támadás mögött, és az milyen következménnyel járhat, arról itt írtunk részletesebben.

 

FOTÓlawepw / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Három fertőzési gócpontot azonosítottak be, ebből egy bánsági, egy erdélyi.

A főváros már beszerezte az ehhez szükséges maszkokokat, de kell pár nap, míg ezek meg is érkeznek, tudtuk meg Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Csütörtök tizenhárom EPP-tagpárt szólított fel a Fidesz kizárására a pártcsaládból, Orbán azt mondja, most a magyar embereket védi, ezért nincs ideje erről beszélni.

Az országos tisztifőorvos szerint ez nem segíti a járvány kezelését. Összefoglaltuk, mi hangzott el a pénteki koronatájékoztatón!

Míg Belaruszban szinte az élet változatlanul folyik tovább járvány idején, és az ország elnöke is inkább traktorozásra szólítja fel lakosait, Litvánia szerint Belarusz titkolózik és próbálja eltussolni a járvány valódi mértékét.

A halálos áldozatok mindegyike krónikus beteg volt, a regisztrált fertőzöttek száma pedig elhagyta a hatszáz főt.

A mikroblog-szolgáltató összesen öt ország kamuhálózatát törölte, de ebből Szerbiának nagyobb bázisa volt, mint a másik négynek összesen.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás