+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 17. kedd, 08:37
Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután politikai menedékjogot kapott Ecuadortól, és az ország londoni nagykövetségén élt éveken át.

Míg nemrég ötmillió bolgár fizetése vált nyilvánossá az interneten, most az ecuadoriak szenvedtek el hasonló kellemetlenséget: jó eséllyel minden egyes lakos adatai kiszivároghattak – írja a CNN.

 

Ez azt jelenti, hogy többek közt az alábbi információk kerültek ki az online térbe:

 

teljes név, születés helye és dátuma, lakcím, e-mail cím, adószám, nemzeti személyazonosító jel, a foglalkoztatásról szóló információk, pénzügyi információk (például a banki ügyfelek számlájának egyenlege).

 

Az adatszivárgás során több mint húszmillió emberről, köztük hét millió kiskorúról szóló információk váltak ismerté. Ugyan a dél-amerikai országban csak 16,5 millióan élnek, azért lehet szó ennél is több adatról, mert a már elhunytakról szóló információk is napvilágot láthattak Ecuador illetékes hivatalának tájékoztatása szerint. Jelenleg még nem tudni, hogy hány élő ember és hány elhunyt adatai vannak a kiszivárogtatottak között.

 

Az viszont biztos: még a WikiLeakset alapító Julian Assange adatai is megtalálhatóak a kiszivárgott információk között, ugyanis ő 2012-től 2019-ig a londoni ecuadori nagykövetségen élt, miután politikai menedékjogot kapott az országtól. 

 

A hatalmas méretű adatszivárgást egy internetbiztonsággal foglalkozó cég, a vpnMentor vette észre egy rutin ellenőrzés során, és szeptember 11-én jelentették. Azóta az ecuadari hatóságok őrizetbe vették egy az ügyben feltehetően érintett cég, a Novaestrat jogi képviselőjét, William Roberto G.-t.

 

FOTÓ: Yamil Salinas Martínez / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás