+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 17. kedd, 08:37
Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután politikai menedékjogot kapott Ecuadortól, és az ország londoni nagykövetségén élt éveken át.

Míg nemrég ötmillió bolgár fizetése vált nyilvánossá az interneten, most az ecuadoriak szenvedtek el hasonló kellemetlenséget: jó eséllyel minden egyes lakos adatai kiszivároghattak – írja a CNN.

 

Ez azt jelenti, hogy többek közt az alábbi információk kerültek ki az online térbe:

 

teljes név, születés helye és dátuma, lakcím, e-mail cím, adószám, nemzeti személyazonosító jel, a foglalkoztatásról szóló információk, pénzügyi információk (például a banki ügyfelek számlájának egyenlege).

 

Az adatszivárgás során több mint húszmillió emberről, köztük hét millió kiskorúról szóló információk váltak ismerté. Ugyan a dél-amerikai országban csak 16,5 millióan élnek, azért lehet szó ennél is több adatról, mert a már elhunytakról szóló információk is napvilágot láthattak Ecuador illetékes hivatalának tájékoztatása szerint. Jelenleg még nem tudni, hogy hány élő ember és hány elhunyt adatai vannak a kiszivárogtatottak között.

 

Az viszont biztos: még a WikiLeakset alapító Julian Assange adatai is megtalálhatóak a kiszivárgott információk között, ugyanis ő 2012-től 2019-ig a londoni ecuadori nagykövetségen élt, miután politikai menedékjogot kapott az országtól. 

 

A hatalmas méretű adatszivárgást egy internetbiztonsággal foglalkozó cég, a vpnMentor vette észre egy rutin ellenőrzés során, és szeptember 11-én jelentették. Azóta az ecuadari hatóságok őrizetbe vették egy az ügyben feltehetően érintett cég, a Novaestrat jogi képviselőjét, William Roberto G.-t.

 

FOTÓ: Yamil Salinas Martínez / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás