+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 11. szombat, 19:36
Az Amazon elismerte, hogy illetéktelenek jutottak vásárlóik adataihoz, de azt nem tudni, hányan jártak pórul.

Több alkalmazottját is kirúgta az Amazon a héten, miután közük volt a cég vásárlói által megadott privát adatok kiszivárogtatásához – írja a Gizmodo. Ez nem az első eset a világ legnagyobb webáruházának számító Amazonnál, legutóbb 2018 őszén történt a mostani ügyhöz kísértetiesen hasonló a céggel.

 

Az egész úgy derült ki, hogy a TechCrunch birtokába jutottak olyan screenshotok az Amazontól pénteken, amely az érintetteket arra figyelmeztetik, egy harmadik félhez szivárgott ki e-mail címük, illetve telefonszámuk. Az e-mail szerint más adatokat nem kerültek ki, és a felhasználkónak nincsen további teendője az ügyben, az Amazon megtette a szükséges jogi lépéseket is.

 

Az incidens tényét maga az óriáscég is megerősítette a TechCrunch-nak, de azt továbbra sem tudni, pontosan kikhez szivárogtak az adatok, vagy hogy hány vásárlót érintett a probléma, ahogy azt sem, hány embert küldött el az Amazon.

 

Az Amazonnak ráadásul hasonló kellemetlensége már akadt a héten, ugyanis kiderült: az elmúlt években a Ring nevű, otthoni biztonsági kamerákkal foglalkozó leányvállalatuktól is ki kellett rúgniuk embereket, mert visszaéltek a kamerák által készített videókkal. Tavaly szeptemberben pedig arról lehetett hallani az Amazon kapcsán: saját termékeit favorizálja a cég a keresési eredményekben, ami miatt például a Google-t már megbírságolták.

 

FOTÓ: Elliott Brown / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás