+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 29. csütörtök, 09:43
Csak csatlakozik az MSZP az összellenzéki jelölt, a jobbikos Pintér Tamás támogatásához. Még egy képviselőjelölti helyet is kapnak.

Bár már javában zajlik az ajánlásgyűjtés az önkormányzati választáson való részvételre, a dunaújvárosi MSZP csak szerda délután döntötte el, hogy csatlakozik az összellenzéki polgármesterjelölt, az egyébként jobbikos Pintér Tamás támogatásához – tudta meg az Azonnali.

 

A városban már június elején bejelentették: a politikus jelölését támogatja a Jobbik mellett a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, aki pedig a pártok által közösen létrehozott Rajta Újváros! nevű egyesület színeiben indul. Ám akkor még a helyi szocialisták nem döntöttek a kérdésben, mint arról írt is az Azonnali.

 

Pintér Tamás az Azonnalinak megerősítette: az MSZP támogatni fogja őket, és a párt jelenlegi önkormányzati képviselője, Tóth Kálmán fog indulni az egyesülettel abban az egyéni választói kerületben, ahol korábban már nyert. Vagyis az egyesület fenntartotta a helyet Tóthnak, akivel egyébként már a kezdetek óta együtt dolgoznak.

 

A kérdésre, hogy megnyugodott-e most, hogy már a szocialisták is őt támogatják, úgy válaszolt Pintér: „eddig sem voltam feszült vagy ideges”. „Azt gondolom, olyan erős, civil életből is ismert képviselőjelöltjeink vannak, hogy nagy esélyünk van arra, hogy októberben többséget szerezzünk a dunaújvárosi testületben.”

 

Ha az egyébként országgyűlési képviselő Pintérnek sikerül legyőznie a jelenlegi fideszes polgármestert, Cserna Gábort, aki most is a kormánypártok jelöltje, akkor a jobbikos politikusnak le kell majd mondania parlamenti mandátumáról, és

 

mivel Pintér 2018 áprilisában egyéni körzetből jutott a parlamentbe, új választás kiírására lesz szükség a választókerületben.

 

NYITÓKÉP: Pintér Tamás augusztus 24-én leadta a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat. Fotó: Pintér Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kétfarkús alpolgármestert, Döme Zsuzsannát lekiscsajozó Deutsch László megjegyezte, neki ez a szavajárása.

Orbán miatt egymást üti a két szlovén jobboldali párt: egyikük mellette, másikuk ellene szavazott az EP-ben a magyar jogállamiságról.

A Kisalföld új vezetője, Varga Ottó már Heves, Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt főszerkesztő.

A brit királynő vasárnap óta már a Habsburg-császárnál is régebb óta uralkodik: már attól sincs messze, hogy megdöntse a francia XIV. Lajos rekordját.

Marjan Šarec miniszterelnök új választást akar, nem véletlenül: ezzel megduplázná pártja támogatottságát a legutóbbi, 2018-as voksoláshoz képest.

Nem szerezte meg a mélyvörös Emilia-Romagna tartományt Matteo Salvini Legája. Az eredmény újabb lendületet adhat a római kormánynak és az olasz baloldal újraszerveződésének.

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

A hét kérdése

Nagyon sima győzelmet aratott az összellenzék jelöltje ellen Dézsi Csaba András. Sok elemzés született már róla, de mi megkérdezünk téged is.

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás