Mit szólnak a ferencvárosiak a Baranyi-Jancsó párharchoz? Megkérdeztük!

2019.08.05. 17:49

Baranyi Krisztina vagy Jancsó Andrea? Jancsó Andrea vagy Baranyi Krisztina? Úgy tűnik, a kérdés, hogy melyik ellenzéki képviselő legyen Ferencvárosban a fideszes Bácskai János polgármester kihívója, egyelőre finoman szólva sem jutott el minden kerületi lakóhoz. Körbekérdeztünk a kerületben, ismerik-e az ellenzéki polgármesterjelölt-jelölteket. Videó.

Bár augusztus 24-től már megkezdhetik a pártok az ajánlásgyűjtést az őszi önkormányzati választásra, Ferencvárosban még nem dőlt el, ki legyen az összellenzéki jelölt. A címért két jelenlegi önkormányzati képviselő van versenyben: a Momentum jelöltje Jancsó Andrea, akit az MSZP, a DK és a Jobbik támogat, illetve a független Baranyi Krisztina, akit az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt, illetve Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogat. A helyzet feloldására előválasztást tartanának a felek, ám még ennek részleteiben sem sikerült megállapodniuk, így már el is tolták egy héttel az eredetileg augusztus 5-étől megtartani tervezett megmérettetést.

Ugyan a kilencedik kerületi helyzet jó témát ad a politikusoknak és az újságíróknak a nyári uborkaszezonra, de felmerül a kérdés: mennyire foglalkoztatja a helyieket? Az Azonnali ezért elment a kerületbe, hogy megkérdezze az embereket, mit gondolnak a jelöltekről.

Azok közül, akik hajlandóak voltak nyilatkozni, a legtöbben nem ismerték fel az ellenzéki politikusokat.

Így azt, hogy melyikük a szimpatikusabb, csak a képviselőkről készült képekre nézve, az első benyomás alapján tudták megmondani. Volt, akinek Jancsó Andrea „kedves kis arca” volt a nyerő, másnak pedig „csak így szimplán” Baranyi Krisztina.

Na és vajon aki nem kedveli az ellenzéki politikusokat, mit szeret a jelenlegi fideszes polgármesterben, Bácskai Jánosban? Ez is kiderül az Azonnali videójából!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek