+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. augusztus 2. péntek, 19:25
A szakszervezetek és a civilek kiakadtak az ólom miatt, megoldást keresnek a dologra.

Öt év alatt kéne teljesen restaurálni az áprilisban leégett párizsi Notre-Dame-ot, de

 

a munka egyelőre áll: az áprilisi tűzvész ugyanis több száz tonna ólmot szórt szét a környéken, és attól félnek, hogy a helyzet csak rosszabb lesz.

 

A döntést az után hozták meg, hogy több szakszervezet és civil szervezet követelte, hogy szeparálják el a munkaterületet, hogy ne kerüljön több ólmot tartalmazó por a levegőbe, ennek lehetőségeit vizsgálják most a hatóságok. Egy környezetvédelmi szervezet be is perelte Párizs városát a szennyezés miatt.

 

A CGT szakszervezeti szövetség képviselője szerint teljesen le kéne választani a munkaterületet úgy, hogy belül alacsonyabb legyen a nyomás, mint kívül, hogy az ólom ne jusson be a légkörbe. Így dolgozta a kilencvenes években egy olyan egyetem felújításán, ahol azbesztet találtak. A szakszervezeti szövetség azt is kéri, hogy hozzák nyilvánosságra az ólomszennyezettség friss térképét, és hogy hozzanak létre egy orvosi központot a közelben.

 

Nemrég az Azonnali is járt a környéken, ahonnan fotóriportban mutattuk meg, hogy néz ki most a Notre-Dame környéke.

 

FOTÓ: Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás