Megkínzott elefántokról készült képek borzolják a kedélyeket Thaiföldön

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.31. 21:09

Ázsia-szerte mintegy háromezer elefántot tarthatnak a turisták szórakoztatására, ezek 77 százalékukkal embertelen módon bánnak.

Megkínzott elefántokról készült képek borzolják a kedélyeket Thaiföldön

Arra kérik a thai hatóságok a hozzájuk látogató turistákat: ne üljenek fel az elefántokra – írja az Unilad. A kérést azt követően fogalmazták meg, hogy Twitteren elterjedt egy kép, amin azt látni: sérülésekkel teli elefántokon lovagolnak.

A fotók ugyan áprilisban kerültek fel a közösségi oldalra, de ismét felkapták a netezők, ami miatt a thai hatóságok is megszólaltak az ügyben.

EZEKEN A SEBESÜLT ELEFÁNTOKRÓL KÉSZÜLT KÉPEKEN AKADTAK KI THAIFÖLDÖN / FORRÁS: ABANG DA BALIK / TWITTER

Az ország turizmusért felelős szerve azt írta a Yahoo News kérdésére:

ők sosem támogatták, hogy a turisták elefánton lovagoljanak, és arra kérnek mindenkit, ne támogassák az ehhez hasonló üzleteket.

Jelenleg 3500 vadon élő és 4500 háziasított elefánt él az országban. Ugyan a vadon élő példányokat törvény védi, a háziasítottakra munkára befogható állatokként tekintenek.

A World Animal Protection nevű állatvédő szervezet szeirnt egyébként Ázsia-szerte háromezer elefántot használnak fel a turisták szórakoztatására, és ezek 77 százalékával embertelen módon bánnak.

Érdekesség, hogy nemcsak Thaiföldön kezdtek aggódni az állatokért, Portugáliában már a negyedik legerősebb párt az állatvédőké.

FOTÓ: Flickr 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek