+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. március 9. kedd, 08:39
A délkelet-ázsiai ország 18 milliárd forintra rúgó bevételt vár a karanténjukat luxuskörülmények között, jachton töltő turistáktól.

Nem egyszerű a helyzete azoknak az országoknak, akik gazdaságukat nem kis részben a turizmusra építik: így van ezzel Thaiföld is, ahol a turizmusból származó bevételek a GDP közel 20 százalékát tették ki a koronavírus-válságot megelőzően. Ez tavaly már csak 12 százalék volt – a turisták napi száma a 40-50 ezerről pár százra csökkent.

 

A turizmusnak nem tesz jót többek között az sem, hogy az oda utazóknak – túl azon, hogy bizonyítaniuk kell, hogy rendelkezésre áll az esetleges fertőzés esetén a kezelésükhöz szükséges anyagi fedezet – kötelezően 14 napos karantént írtak elő a hatóságok. Ráadásul karanténba is már eleve csak úgy kerülhet az ember, ha fel tud mutatni egy negatív PCR-tesztet.

 

Hogy a karanténheteket könnyebben elviselhetővé tegyék, a thaiföldi kormány már eddig is sokat tett: engedélyezték a karantén eltöltését luxushotelekben, de szűk két hónapja már golfklubokban is.

 

Hétfőn a kormány bejelentette, hogy tovább bővítik a programot, és bevezetik a jachtkarantén lehetőségét a turisták számára. Így az egy darab negatív PCR-teszttel rendelkezők egyelőre

 

a délkelet-ázsiai ország legnagyobb szigetén és egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Phuketben tölthetik luxuskörülmények között a karanténjukat, jachtot vagy kisebb hajót bérelve.

 

A tesztfázis már meg is kezdődött, a kormány elmondása szerint száz jachttulajdonos részvételét várja a programban.

 

 

Annak érdekében, hogy a rendszerrel ne lehessen visszaélni, és követni lehessen a turisták egészségi állapotát is, a jachtozóknak egy okos karkötőt, ami jelzi a viselőjének tartózkodási helyét, illetve követi az életjeleit, beleértve a testhőmérsékletét és a vérnyomását.

 

A thaiföldi kormány azt várja a jachtprogramtól, hogy

 

1,8 milliárd thai bát, átszámolva 18 milliárd forint bevételt hoz vissza a gazdaságba.

 

NYITÓKÉP: Tama66 / PIXINO

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás