A rendőrség szerint nem bűncselekmény macskát nyúzni és a prémjét vásárban árulni

Szerző: Kósa András
2022.03.08. 22:05

A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást, még tavaly novemberben, miután kiderült, hogy a győri adventi vásárban megnyúzott macskák prémjét árulták. Utána nagy lett a csönd, ezért laptársunk, az Ugytudjuk.hu rákérdezett, hogy áll az ügy.

A rendőrség szerint nem bűncselekmény macskát nyúzni és a prémjét vásárban árulni

Tavaly november 29-én számolt be róla az Ugytudjuk.hu, hogy az egyik állatvédő Facebook-oldalon megjelentek szerint macskabundát árulnak a győri adventi vásáron. Rendőri intézkedés is történt akkor, melyre rá is kérdeztek a megyei kapitányságnál.

„Az Ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárást indított”

– válaszolták.

Az ügyben megszólalt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP) is, aki elmondta: Győr városának vezetése elkötelezett az állatvédelem iránt.

„Ezt a cselekedetet visszataszítónak és megengedhetetlennek tartjuk. Kértük a Győri Vásár Kft.-t, hogy a vállalkozóval a szerződést azonnali hatállyal mondja fel és haladéktalanul távolítsa el az árusok köréből.”

Ez meg is történt. Azóta azonban csönd van ezért az Ugytudjuk.hu most ismét megkereste a rendőrséget. A válasz ezúttal az volt:

„Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az ügy 2021. december 10-én megszüntetésre került, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján, nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése”.

Azt nem részletezték, milyen „nyomozás” után jutottak erre a következtetésre.

NYITÓKÉP: Magyar Állatvédők Szövetsége Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek