Rogán Antal az Azonnalinak: én sem tudtam a feleségem plakátjairól

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.20. 12:49

Mi a viszonya a luxusminiszternek a luxushoz? Miért nála a legnehezebb dolgozni? És mit szólt, hogy kétféle plakáton is feltűnt mostanában felesége? Ezekről is megpróbáltunk beszélgetni a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel.

Rogán Antal az Azonnalinak: én sem tudtam a feleségem plakátjairól

Éves meghallgatásait tudta le csütörtökön Rogán Antal, szám szerint kettőt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezető miniszter főleg a turizmusról és annak sikerességéről beszélt a megjelent képviselőknek, illetve hangsúlyozta, mennyivel sikeresebbek ők, mint Gyurcsány Ferenc kormánya, de azért mellékesen elejtette, hogy 2019 végére és 2020-ra is szeretnének összehozni egy nemzeti konzultációt. „Ezen keresztül akár el is utasíthatják az emberek a kormány döntéseit, a következő költségvetés megalapozottságát készíti elő” – mondta Rogán összefoglalójában. 

Mindezek után elkaptuk pár percre Magyarország ötödik legbefolyásosabb emberét, és beszélgettünk vele a konzultációról, de próbáltunk a luxusról, és persze feleségéről, Rogán Cecíliáról is. 

Említette, hogy 2019 végére, illetve 2020-ra is készülnek nemzeti konzultációval. Erről lehet bármi pontosabban tudni?

Rongán Antal: A tényen kívül nem tudok többet mondani, hivatalosan is meg kell hoznia a kormánynak a formális döntést. Természetesen tervezünk ilyesmit.

Tartalmilag azért tippelne? Lesz benne migráció vagy Soros?

Ne kényszerítsen rá, hogy tippeket adjak önnek!

Miért kell durvább átvilágításon átmennie annak, aki ön alatt akar dolgozni, mint aki a Belügyminisztériumnál?

Ez a miniszterelnök közvetlen munkaszervezete, a munkatársaink a miniszterelnök úr hivatalában dolgoznak. Ebből következnek a szigorúbb biztonsági követelmények. Ezt a belügyminisztérium javasolta, én pedig elfogadtam.

Ma jelent meg a hír, hogy az öt évvel ezelőttihez képest tízszeres pénzből gazdálkodik a tárcája. Ha úgyis minden olyan jól megy, mi szükség van erre?

Új feladatok kerültek hozzánk. Lehet persze mondani, hogy megnőtt a miniszterelnöki kabinet költségvetése, mert a turisztikai ügynökség ezen belül van. Egyszerűen annyi történt, hogy áttettük a költségvetési forrásokat egyik helyről a másikra. Valamivel többet költünk turizmusra, de nagyságrendileg hasonlót, mint 2018 előtt.

Ez a sok pénz azért megint rímel arra, hogy önt szokták luxusminiszterként emlegetni. Ön szerint jogos ez a jelző?

Hadd ne minősítsem az ellenzék jelzőit, azt megtanultam, hogy Magyarországon szólásszabadság van, ők azt mondanak, amit akarnak.

De fontos ön számára a luxus? Rendszeresen kerülnek elő drága táskákról és luxusautókról hírek a környezetéből.

Nem fontos számomra, mit mond rólam az ellenzék. Nem érdekel.

De nem is erre gondoltam, mondjuk egy drága aktatáskát nem az ellenzék talált ki.

Ezeket a vitákat szerintem már megvívtuk, a túlnyomó többsége hazugság, nem kívánok vele foglalkozni.

Annak örül, hogy mostanában a feleségéről többet ír a sajtó, mint önről?

Eddig az volt a problémájuk a feleségemmel, hogy a gyermekeinket neveli, és nem dolgozik. Most hogy dolgozik, vállalkozik, az a problémájuk, hogy vállalkozik. Szerintem az a legjobb, hogyha azt teszi, ami jól esik neki.

Férjként a Cecília reklámplakátjai tetszettek önnek jobban, vagy azok a HVG-sek, amiket azóta eltüntettek?

Egyvalamit elárulok önnek: egyikről sem tudtam előre. 

FOTÓ: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek