Rogán szigorít: ezentúl minden beosztottját át kell világítani

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.21. 14:07

Aki Rogán Antal tárcájánál akar dolgozni bármilyen munkakörben, annak mostantól nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesni. Eddig is voltak munkakörök, ahol ez szükséges volt, de most minden pozíciónál bevezetik az átvilágítást: megkérdeztük, de egyelőre nem mondták meg, hogy miért. Ekkora szigor még Pintér Sándor Belügyminisztériumában sincs.

Rogán szigorít: ezentúl minden beosztottját át kell világítani

Ugyan már eddig is sok olyan munkakör volt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalában, amelynek betöltéséhez szükséges volt átesni nemzetbiztonsági átvilágításon, mostantól mindegyik esetén kötelező lesz – vette észre az Azonnali.

A miniszerek 2015 óta jogosultak arra, hogy az illetékes szakszolgálatokért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben határozzák meg, tárcájuk mely munkatársainak kell átesni a biztonsági intézkedésen. Jelen esetben Rogán Antal Pintér Sándor belügyminiszterrel egyetértésben döntött a szigorítás mellett a Magyar Közlöny kedden megjelent száma szerint.


Érdekesség, hogy például a Belügyminisztériumban is számtalan munkakör betöltéséhez szükséges az átvilágítás, ám ott azért nem az összeshez.

Az Azonnali kereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy megtudjuk, miért volt szükség az intézkedésre, esetleg történt-e olyan esemény a tárcánál, ami azt indokolja, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

FOTÓ: Rogán Antal / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek