Te min lepődtél meg a legjobban, amikor az EP-választási eredményeket megláttad?

2019.05.27. 09:54

A baloldali, liberális, zöld áttörés? Hogy mégsem nyert akkorát a szélsőjobb? Hogy bezuhant az LMP és a Jobbik? Hogy az MSZP újra ott van, ahol 1990-ben volt? Ez a hét kérdése, szavazz!

Te min lepődtél meg a legjobban, amikor az EP-választási eredményeket megláttad?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Nagy meglepetést hozott az EP-választás Magyarországon ellenzéki térfélen: a Fidesz mozgósította saját táborát, az ellenzék pedig újraszeletelte a tortát. De hogyan! 52 százalékos Fidesz, 16 százalékos DK, majdnem 10 százalékos Momentum, 6,6 százalékos MSZP-Párbeszéd, 6,4 százalékos Jobbik, 3,3 százalékos Mi Hazánk, 2,6 százékos Kutyapárt, 2,2 százalékos LMP, 0,4 százalékos Munkáspárt: senki se tippelt erre, senki se látta ezt előre.

A többi EU-tagállamban is voltak persze meglepetések, pláne hogy Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Szlovákiában, Írországban főként baloldali, liberális és zöld pártok törtek előre, az igazán jól szerepelni csak Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Magyarországon tudó szélsőjobboldali-populista pártoknak végül mégsem osztanak majd annyi lapot, mint szerették volna.

Téged mi lepett meg a leginkább?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek