Melyik sorozat rajongóit képviselik a magyar pártok?

2019.09.23. 15:24

Ha már soha nem leszünk annyira jó hely, hogy egy sorozat rajongói alapítsanak pártot, megnéztük, melyik klasszikushoz melyik formáció illik! A végén persze neked kell szavazni.

Melyik sorozat rajongóit képviselik a magyar pártok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Ahogy azt megírtuk, a Simpson család írországi rajongói tényleg pártot alapítanak. A világnézetükről egyelőre keveset tudni, de azonnal rájöttünk, hogy ez hosszú ideje az első olyan politikai szerveződés, aminek legalább az alapja értelmes: mégis mi hozhatná jobban egy platformra az embereket, mint az, ha együtt szeretnek dolgokat? Persze, ez nálunk is hasonló kicsit, de itt ez a dolog Orbán Viktor, akinél minden politikai sikere ellenére azért sokkal több boldogságot okozhat például a Simpson család.

Sajnos Magyarországon messze vagyunk ettől a világnézeteken átívelő szerveződéstől, úgyhogy kénytelenek voltunk a helyi viszonyokhoz igazítani a dolgokat, és a kissé szegényes felhozatalt vettük át úgy, hogy melyik legendás sorozat rajongói érezhetik igazán magukénak.

Fidesz: Barátok közt

A Sorozat. Öregebb, mint a legtöbb nézője, és el se tudjuk képzelni, milyen volt az a világ, amiben még nem volt benne. Bár kívülről sokszor úgy tűnik, a mögötte lévő agytrösztök mindent megtesznek a bukásért, egyszerűen nem képesek akkora hülyeséget előhúzni a kalapból, ami miatt ne nyernék meg a nézettségi versenyt vele.

DK: Doktor House

Az egész egyetlen emberről szól, akit tulajdonképpen mindenki utál, még egy légtérben sem szívesen vannak vele, de aztán a végén mégis ő lesz az, aki köré mindenki áll, és figyeli, ahogy a legkilátástalanabb helyzetből is tud kicsit nyerni.

Momentum: Éretlenek

Ügyefogyott fiatalok vívódásai az első csókokkal, a felnőtt élet szomorú árnyaival és hasonlókkal. Először mindenki röhögött rajta, aztán 20 évvel később azon kapjuk magunkat, hogy már megint a Happy Gang sorozat számára írt slágerét énekeljük bebaszva.

MSZP: Szomszédok

A rendszerváltás után egy ideig olyan jól adták elő, hogy már a megváltozott világban élnek, hogy a nézőnek csak évek után tűnt fel, hogy ezek ugyanazok a nyomasztó panelházak, mint 1987-ben.

Jobbik: Trónok harca

Éveken keresztül háborgott mindenki rajta, mennyire provokatív és undorító ez az egész, aztán szép lassan hozzászokott a szemünk, a legvégére pedig már azt sem értette senki, miért nézi.

LMP: A Bolygó Kapitánya

A környezetvédelem szép dolog, de ennek a rajzfilmnek az égvilágon semmi értelme nem volt, és ahogy mentek a részek a reggeli rajzfilmblokkokban, úgy lett ez már fiatalként is egyre egyértelműbb.

Ha innen nézzük, ki a legjobb? Szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek