+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. május 20. hétfő, 07:07
Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei, szavazz, melyik lehet a megoldás!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Miután a múlt hét pénteken két német lapban közölt ibizai botrányvideó a Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arcának, Heinz-Christian Strache alkancellári és pártelnöki lemondásához vezetett, a komplett osztrák sajtó azon gondolkozik: vajon ki csinálta a videót?

 

A Die Presse első tippje valamelyik nyugati titkosszolgálat volt, aztán vasárnap kicsit részletesebben is végigvette a lehetőségeket és a konteókat a bécsi konzervatív napilap:

 

Tal Silberstein és stábja. Ő nagyjából az osztrák Ron Werberbe oltott Habony Árpád, leszámítva, hogy visszavonult. Silberstein a 2017-es osztrák választási kampányban nem rettent vissza a negatív kampánytól sem, így először mindenki őrá tippelt. Ám egyik akkori munkatársa a Twitteren közölte: most az egyszer nem ők állnak valami mögött.

 

+ Sebastian Kurz. Cui prodest, ugye. Christian Kern volt szocdem osztrák kancellár felesége a Twitteren rejtélyesen olyasmiket írogatott, hogy érdemes feltenni a kérdést, hogy ki húz hasznot az egész történetből. Bár nem írta le a mostani osztrák kancellár nevét, de egyértelmű, hogy őrá célzott.

 

+ Egy nyugati titkosszolgálat. Az amerikai, mert zavarják, hogy Oroszországhoz túl közel állnak bizonyos európai pártok. Vagy a német, mert be akart vinni egy gyomrost az erősödő EU-ellenes szélsőjobboldalnak. Ezen elmélet hangoztatói szerint az időzítés sem véletlen: mivel az anyag az EP-választás előtt jött ki nagyjából egy héttel, ezért akár más ország populistáit is elsodorhatja a bécsi vihar.

 

+ A Zentrum für Politische Schönheit. Ez egy német akcionista művészcsoport, ők voltak például azok, akik felállították a berlini holokausztemlékmű kicsinyített mását Björn Höcke szélsőséges AfD-s politikus türingiai háza mellé. Ha ők voltak az egész akció mögött, az magyarázná, miért tudott például Jan Böhmermann, a korábban Janisz Varufakiszt és a legnagyobb német bulvárlapot is átverő német humorista a videókról már hetekkel a botrány kirobbanása előtt.

 

Ám néha az élet sokkal egyszerűbb válaszokat ad, mint azt bárki hinné. Lássuk az Azonnali tippjeit!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás