+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. május 20. hétfő, 07:07
Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei, szavazz, melyik lehet a megoldás!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Miután a múlt hét pénteken két német lapban közölt ibizai botrányvideó a Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arcának, Heinz-Christian Strache alkancellári és pártelnöki lemondásához vezetett, a komplett osztrák sajtó azon gondolkozik: vajon ki csinálta a videót?

 

A Die Presse első tippje valamelyik nyugati titkosszolgálat volt, aztán vasárnap kicsit részletesebben is végigvette a lehetőségeket és a konteókat a bécsi konzervatív napilap:

 

Tal Silberstein és stábja. Ő nagyjából az osztrák Ron Werberbe oltott Habony Árpád, leszámítva, hogy visszavonult. Silberstein a 2017-es osztrák választási kampányban nem rettent vissza a negatív kampánytól sem, így először mindenki őrá tippelt. Ám egyik akkori munkatársa a Twitteren közölte: most az egyszer nem ők állnak valami mögött.

 

+ Sebastian Kurz. Cui prodest, ugye. Christian Kern volt szocdem osztrák kancellár felesége a Twitteren rejtélyesen olyasmiket írogatott, hogy érdemes feltenni a kérdést, hogy ki húz hasznot az egész történetből. Bár nem írta le a mostani osztrák kancellár nevét, de egyértelmű, hogy őrá célzott.

 

+ Egy nyugati titkosszolgálat. Az amerikai, mert zavarják, hogy Oroszországhoz túl közel állnak bizonyos európai pártok. Vagy a német, mert be akart vinni egy gyomrost az erősödő EU-ellenes szélsőjobboldalnak. Ezen elmélet hangoztatói szerint az időzítés sem véletlen: mivel az anyag az EP-választás előtt jött ki nagyjából egy héttel, ezért akár más ország populistáit is elsodorhatja a bécsi vihar.

 

+ A Zentrum für Politische Schönheit. Ez egy német akcionista művészcsoport, ők voltak például azok, akik felállították a berlini holokausztemlékmű kicsinyített mását Björn Höcke szélsőséges AfD-s politikus türingiai háza mellé. Ha ők voltak az egész akció mögött, az magyarázná, miért tudott például Jan Böhmermann, a korábban Janisz Varufakiszt és a legnagyobb német bulvárlapot is átverő német humorista a videókról már hetekkel a botrány kirobbanása előtt.

 

Ám néha az élet sokkal egyszerűbb válaszokat ad, mint azt bárki hinné. Lássuk az Azonnali tippjeit!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A nemzetközi helyzet fokozódik Jersey Bailiffség körül. A brexit utáni időkben is az egyik legnagyobb problémát továbbra is a halászat adja.

A politikusokat egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Munkamegbeszélésük volt, ketten közülük lemondtak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás