EP-választás: már a kétfarkúaknak is összejött a húszezer aláírás, de tovább gyűjtenek

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.15. 12:33

Hozzávetőlegesen ezer passzivista segíti a kétfarkúak kampányát, akik egészen a gyűjtési időszak végéig, április 23-ig az utcákon fognak maradni.

EP-választás: már a kétfarkúaknak is összejött a húszezer aláírás, de tovább gyűjtenek

Bár már a múlt hét végén összejött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti választáson való részvételhez szükséges húszezer aláírás, de a párt a gyűjtési időszak végéig az utcán marad és várja az aláírókat – mondta el Kovács Gergely, a párt elnöke az Azonnali megkeresésére.

Kovács Gergely hozzátette: a Holdon is van még száznyolcvanezer aláírásuk, ám ezek csak 2023-ban érnek vissza a Földre.

A kutyapárt kampányához ezerkétszáz passzivista jelentkezett, közülük országszerte ezren segítettek be ténylegesen a pártnak, mondta nekünk a pártelnök.

A kétfarkúak EP-programja többek közt arra tesz ígéretet, hogy a jövőben minden európai ország meg fogja tartani egymás munkaszüneti napjait. Igaz, így is marad még körülbelül 30-40 munkanap egy évben, amit soknak tartanak, így ezen még változtatni fognak. Emellett minden európai országban kötelezővé tennék a sziesztát déltől délután háromig.

A migráció kérdésének megoldására az arab térséget pedig az Európai Unióhoz csatolnák, és akkor az ottaniak nem tudnának bevándorolni az EU-ba, hiszen eleve benne lennének.

És hogy hány EP-képviselő kijuttatásával lennének elégedettek a kétfarkúak? Kovács Gergely szerint ugyan összesen huszonegy képviselőt küldhet Brüsszelbe Magyarország, ők huszonhárom kijutásának örülnének, de még huszonkettőnél is elégedettek lennének, míg huszonegynél inkább csak csalódottak.

A Jobbik, a Fidesz és a Momentum már az aláírásgyűjtés első hétvégéjén leadta az aláírásokat, később a Mi Hazánk is – eddig ezt a négy pártot vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda. A pártoknak legkésőbb április 23-án le kell adniuk az aláírásokat. Vagyis simán lehet, hogy megvannak már az induláshoz szükséges aláírásai az MSZP-Párbeszédnek, az MSZP-nek és az LMP-nek is, de az adott párt láthatósága miatt dafke tovább gyűjtenek – így tesz a Fidesz is.

FOTÓ: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek