Félig kétfarkú-győzelem született Fülöpjakabon

Szerző: Illés Gergő
2019.10.14. 09:06

A Bács-Kiskun megyei községben a korábban kétfarkús színekben országgyűlési képviselőnek is induló jelölt nyert, Budapest XII. kerületében pedig stabilan 10 százalék fölötti erő lett az MKKP.

Félig kétfarkú-győzelem született Fülöpjakabon

Független jelöltként bár, de behúzta a fülöpjakabi polgármesteri tisztséget a korábban a Kétfarkú Kutya Párt színeiben a tavalyi országgyűlési választáson is elinduló Bodor Sándor.

Fölényesen vitte el Fülöpjakabot

Bodor a Bács-Kiskun megyei községben 60,5 százalékos részvétel mellett a szavazatok 56,7 százalékát szerezte meg, legközelebbi kihívója, a szintén függetlenként induló Szénási Zoltán 34,61 százalékot kapott.

A 2018-as országgyűlési választásokon Bodor Sándor még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként indult el,

többek között új halastavakat ígért, a kiásott földből pedig szánkódombokat húzott volna fel. „Az így kialakított pálya alkalmas lesz olyan speciális nemzetközi versenyekre is, mint a kerékpáros horgászat és a korcsolyás szánkózó biatlon” – ígérte akkor. Ezen felül még arra is ígéretet tett, hogy a Dunát és a Tiszát csatornával, a településeket kerékpárutakkal, a kerékpárutakat pedig településekkel köti majd össze.

BODOR SÁNDOR ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYANYAGA. FORRÁS: MKKP

Programjával Bodor tavaly tavasszal 1,41 százalékot szerzett Bács-Kiskun megye negyedik körzetében, ezzel megelőzve többek között Tabajdi Péter momentumos, és megközelítve Kis-Szeniczey Kálmán LMP-s jelöltet, míg magát a Bács-Kiskun megyek negyedik számú OEVK-t Lezsák Sándor vitte el 60 százalékkal. Idén Bodor már nem pártszínekben indult Fülöpjakab polgármesterének, nagy többséggel meg is választották – az immáron komolyabb hangvételben íródott polgármesterjelölti programját itt lehet elolvasni.

Kétfarkúak a kerületi közgyűlésekben

Nem ez az egyetlen kétfarkús siker az országban: a Hegyvidéken, Budapest XII. kerületének egyéni választókerületeiben elindultak az MKKP jelöltjei, és kiderült, hogy stabilan tíz százalék fölötti erővé nőtték ki magukat. A párt a legerősebben a negyedik, illetve a tizenegyedik választókerületekben szerepelt:

előbbiben Döme Zsuzsanna 15,9, utóbbiban pedig a pártelnök Kovács Gergely 15,84 százalékot gyűjtött.

Kovács többek között azzal is nyerte el a kerületiek bizalmát, hogy egy saját magáról mintázott, 25 méteres szobrot ígért a kerületbe. A XII. kerület polgármesteri tisztségét magasan a fideszes Pokorni Zoltán nyerte el, az ellenzéki Élő Norbert tőle majdnem húsz százalékponttal lemaradva végzett. Az egyéni körzetekben ugyanakkor már szorosabb volt az ellenzék és a Fidesz közötti harc, ezekben viszont Vágó István kerületétől eltekintve mind nyert a Fidesz. Kérdés, hogy mi lett volna az eredmény, ha a kétfarkúsok nem indulnak el, és zsebelnek be stabilan 10 százalék fölötti eredményeket a Hegyvidéken, habár úgy hisszük, ez őket kevéssé érdekli.

Így az MKKP nemcsak a XII. kerületi, de a II., a XIV., és a XV. kerületi önkormányzatba is bekerült, sőt, a Hegyvidéken összesítve 13,3 százalékot értek el – számolt be a párt Facebook-oldalán.

BORÍTÓKÉP: MKKP Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek