+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 14. hétfő, 09:06
A Bács-Kiskun megyei községben a korábban kétfarkús színekben országgyűlési képviselőnek is induló jelölt nyert, Budapest XII. kerületében pedig stabilan 10 százalék fölötti erő lett az MKKP.

Független jelöltként bár, de behúzta a fülöpjakabi polgármesteri tisztséget a korábban a Kétfarkú Kutya Párt színeiben a tavalyi országgyűlési választáson is elinduló Bodor Sándor.

 

Fölényesen vitte el Fülöpjakabot

 

Bodor a Bács-Kiskun megyei községben 60,5 százalékos részvétel mellett a szavazatok 56,7 százalékát szerezte meg, legközelebbi kihívója, a szintén függetlenként induló Szénási Zoltán 34,61 százalékot kapott.

 

A 2018-as országgyűlési választásokon Bodor Sándor még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként indult el,

 

többek között új halastavakat ígért, a kiásott földből pedig szánkódombokat húzott volna fel. „Az így kialakított pálya alkalmas lesz olyan speciális nemzetközi versenyekre is, mint a kerékpáros horgászat és a korcsolyás szánkózó biatlon” – ígérte akkor. Ezen felül még arra is ígéretet tett, hogy a Dunát és a Tiszát csatornával, a településeket kerékpárutakkal, a kerékpárutakat pedig településekkel köti majd össze.

 

BODOR SÁNDOR ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYANYAGA. FORRÁS: MKKP

 

Programjával Bodor tavaly tavasszal 1,41 százalékot szerzett Bács-Kiskun megye negyedik körzetében, ezzel megelőzve többek között Tabajdi Péter momentumos, és megközelítve Kis-Szeniczey Kálmán LMP-s jelöltet, míg magát a Bács-Kiskun megyek negyedik számú OEVK-t Lezsák Sándor vitte el 60 százalékkal. Idén Bodor már nem pártszínekben indult Fülöpjakab polgármesterének, nagy többséggel meg is választották – az immáron komolyabb hangvételben íródott polgármesterjelölti programját itt lehet elolvasni.

 

Kétfarkúak a kerületi közgyűlésekben

 

Nem ez az egyetlen kétfarkús siker az országban: a Hegyvidéken, Budapest XII. kerületének egyéni választókerületeiben elindultak az MKKP jelöltjei, és kiderült, hogy stabilan tíz százalék fölötti erővé nőtték ki magukat. A párt a legerősebben a negyedik, illetve a tizenegyedik választókerületekben szerepelt:

 

előbbiben Döme Zsuzsanna 15,9, utóbbiban pedig a pártelnök Kovács Gergely 15,84 százalékot gyűjtött.

 

Kovács többek között azzal is nyerte el a kerületiek bizalmát, hogy egy saját magáról mintázott, 25 méteres szobrot ígért a kerületbe. A XII. kerület polgármesteri tisztségét magasan a fideszes Pokorni Zoltán nyerte el, az ellenzéki Élő Norbert tőle majdnem húsz százalékponttal lemaradva végzett. Az egyéni körzetekben ugyanakkor már szorosabb volt az ellenzék és a Fidesz közötti harc, ezekben viszont Vágó István kerületétől eltekintve mind nyert a Fidesz. Kérdés, hogy mi lett volna az eredmény, ha a kétfarkúsok nem indulnak el, és zsebelnek be stabilan 10 százalék fölötti eredményeket a Hegyvidéken, habár úgy hisszük, ez őket kevéssé érdekli.

 

Így az MKKP nemcsak a XII. kerületi, de a II., a XIV., és a XV. kerületi önkormányzatba is bekerült, sőt, a Hegyvidéken összesítve 13,3 százalékot értek el – számolt be a párt Facebook-oldalán.

 

BORÍTÓKÉP: MKKP Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás