Tízezrek kérik, hogy a Soundgarden halott frontemberről nevezzék el a most lefotózott fekete lyukat

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.04.13. 20:19

A Black Hole Sun című dala a kilencvenes évek egyik himnusza volt.

Tízezrek kérik, hogy a Soundgarden halott frontemberről nevezzék el a most lefotózott fekete lyukat

Több tízezer aláírónál jár egy petíció, amelyben azt kérik, hogy a nemrég lefotózott fekete lyukat Chris Cornellről, a Soundgarden együttes elhunyt frontemberéről nevezzék el.

A Black Hole Sun című dal a Soundgarden legismertebbje, ugyanakkor a kilencvenes évek egyik himnusza. Emiatt, és amiért Chris Cornell számos ember életére, és a könnyűzenére is nagy hatással”

írják az indoklásban, és arra kérik a NASA-t, az Event Horizon Telescope Collaboration intézetet és minden asztronómust a tudományos világból, hogy fontolják meg a kérésüket.

A petíciót meglátta Vicky Cornell, az énekes özvegye, meghatódott, és azt mondta, hogy  ő is ezt szeretné.

Az M87 galaxis közepében található fekete lyukról szóló fotót a héten jelentette be a NASA. Ötvenöt fényévre van tőlünk, és háromszor akkora, mint a Föld bolygó.

Chris Cornell 2017. május 18-án lett öngyilkos, 1984 és 1997 között volt a Soundgarden frontembere, aztán alapítója volt az Audioslave-nek, és tagia is 2011-ig, amikor is újra összeállt a régi együttese. Karrierje során 16 Grammy-díjra jelölték, háromszor kapta meg, előbb a Spoonman, majd a Black Hole Sun daláért, végül 2019-ben is kapott egy posztumusz díjat a When Bad Does Good című dalért.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek