+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. április 7. vasárnap, 20:31
Az egyetlen közös lista, írták a plakátjukra. Elfelejtették, hogy létezik egy bizonyos Fidesz-KDNP nevű pártszövetség is.

Április hatodikán kezdetét vette a kampány az európai parlamenti választásokra, a pártok felvehették az aláírásgyűjtő íveket, nekikezdhettek az induláshoz szükséges húszezer aláírás összegyűjtésének, na és persze saját maguk reklámozásának. Ennek az MSZP-Párbeszéd pártszövetség is nekiállt, ám kis hiba csúszott a számításaikba:

 

bár „az egyetlen közös listaként” hirdetik magukat, valójában nem ők az egyedüliek, hiszen a Fidesz és a KDNP is közös listán indul.

 

ÍME, EGY MÁSIK KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍTÓ PÁRTSZÖVETSÉG SZÓRÓANYAGA

 

A Párbeszéd kongresszusa egyébként éppen vasárnap bólintott rá az MSZP-vel közös EP-listára, így az alábbi módon fog kinézni az első négy hely:

 

1. Dr. Tóth Bertalan (MSZP)

2. Dr. Ujhelyi István (MSZP)

3. Dr. Szanyi Tibor (MSZP)

4. Jávor Benedek (Párbeszéd)

 

Tóth Bertalan MSZP-elnök indulása ugyanakkor csak szimbolikus, ő nem kíván Brüsszelbe menni. Nagy kérdés, hogy a párbeszédes Jávor Benedeknek sikerül-e a bejutás az EP-be. Hogy mihez kezdene a politikus, ha nem jönne össze neki EP-képviselői karrierjének folytatása, azzal kapcsolatban azt mondta az Azonnalinak egy háttérbeszélgetésen: erről inkább a választást követően kérdezzük.

 

Egyébként összesen huszonöt párt vetette nyilvántartásba magát az EP-választásra, igaz, ez nem jelenti azt, hogy ennyien el is akarnak vagy tudnak indulni a megmérettetésen.

 

Például a Magyar Liberális Párt – éppen azért, mert nem valósult meg a nagy ellenzéki közös lista, és mert nincsen pénzünk – bár nyilvántartásba  vetette magát, nem indul az EP-választáson, ezt Szabadai Viktor politikusuk jelentette be az Azonnalinak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali, Kiss Brigi / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

Nem csillapodnak a kedélyek Habarovszkban, ahol a tüntetők nem nyugszanak bele a népszerű kormányzó, Szergej Furgal elmozdításába.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás