Egy valamit elfelejtett az MSZP-Párbeszéd, mikor az egyetlen közös listát állító szövetségként kezdte hirdetni magát

Szerző: Hutter Marianna
2019.04.07. 20:31

Az egyetlen közös lista, írták a plakátjukra. Elfelejtették, hogy létezik egy bizonyos Fidesz-KDNP nevű pártszövetség is.

Egy valamit elfelejtett az MSZP-Párbeszéd, mikor az egyetlen közös listát állító szövetségként kezdte hirdetni magát

Április hatodikán kezdetét vette a kampány az európai parlamenti választásokra, a pártok felvehették az aláírásgyűjtő íveket, nekikezdhettek az induláshoz szükséges húszezer aláírás összegyűjtésének, na és persze saját maguk reklámozásának. Ennek az MSZP-Párbeszéd pártszövetség is nekiállt, ám kis hiba csúszott a számításaikba:

bár „az egyetlen közös listaként” hirdetik magukat, valójában nem ők az egyedüliek, hiszen a Fidesz és a KDNP is közös listán indul.

ÍME, EGY MÁSIK KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍTÓ PÁRTSZÖVETSÉG SZÓRÓANYAGA

A Párbeszéd kongresszusa egyébként éppen vasárnap bólintott rá az MSZP-vel közös EP-listára, így az alábbi módon fog kinézni az első négy hely:

1. Dr. Tóth Bertalan (MSZP)

2. Dr. Ujhelyi István (MSZP)

3. Dr. Szanyi Tibor (MSZP)

4. Jávor Benedek (Párbeszéd)

Tóth Bertalan MSZP-elnök indulása ugyanakkor csak szimbolikus, ő nem kíván Brüsszelbe menni. Nagy kérdés, hogy a párbeszédes Jávor Benedeknek sikerül-e a bejutás az EP-be. Hogy mihez kezdene a politikus, ha nem jönne össze neki EP-képviselői karrierjének folytatása, azzal kapcsolatban azt mondta az Azonnalinak egy háttérbeszélgetésen: erről inkább a választást követően kérdezzük.

Egyébként összesen huszonöt párt vetette nyilvántartásba magát az EP-választásra, igaz, ez nem jelenti azt, hogy ennyien el is akarnak vagy tudnak indulni a megmérettetésen.

Például a Magyar Liberális Párt – éppen azért, mert nem valósult meg a nagy ellenzéki közös lista, és mert nincsen pénzünk – bár nyilvántartásba  vetette magát, nem indul az EP-választáson, ezt Szabadai Viktor politikusuk jelentette be az Azonnalinak.

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali, Kiss Brigi / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek