Mit tiltsanak be még a szlovákok?

2019.04.04. 16:12

Törvényt alkotott arról a szlovák parlament, hogy ne lehessen a magyar himnuszt énekelni például focimeccseken. Mit tiltsanak be még? Ez a hét kérdése, szavazz!

Mit tiltsanak be még a szlovákok?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Egy friss törvénymódosításnak köszönhetően 7000 eurós pénzbírságot is ki lehet majd azért szabni Szlovákiában, ha más országok himnuszát játsszák le olyan rendezvényen, ahol nincsen jelen az illető országból hivatalos delegáció. A bírságot nem magánszemélyeknek, hanem a rendezvényt szervező szervezeteknek kell majd kifizetniük.

A parlamenti vitában a beterjesztő SNS képviselője kifejezetten azon van kiakadva, hogy például a dunaszerdahelyi DAC focimeccsein összegyűlő magyar szurkolók rendszeresen eléneklik a magyar himnuszt.

A módosítást ráadásul a Híd-Most is megszavazta, aztán később azt mondták, tévedés volt. A független Simon Zsolt, aki a szavazásnál csak tartózkodott, a köztársasági elnökhöz fordul, hogy küldje vissza a parlamentbe a törvényt, a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár pedig azt mondja: ha kell, kifizeti a büntetést.

Közben a magyar pártok is tiltakoznak: ki tüntet, ki nemzetközi szervezetekhez vagy a szlovák kormánypárthoz fordul.

Mi viszont arra vagyunk kíváncsiak, szerintetek mit kellene még a szlovákoknak betiltaniuk.

Szavazzatok!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek