Auschwitzhoz hasonlított egy tehéntelepet a belorusz elnök

Szerző: Bakodi Péter
2019.03.29. 17:59

Ha az állatokról van szó, vajból van a szíve Aljakszandr Lukasenkának. A tejgazdaságban tapasztalt áldatlan állapotok azonnali személyi következményekkel jártak.

Auschwitzhoz hasonlított egy tehéntelepet a belorusz elnök

Egy kormányzó és két gazdasági vezető bánta Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök napokban tett látogatását az ország keleti részén fekvő szlízsi tejgazdaságban. Az 25 éve hatalomban lévő autoriter államfő

azonnali hatállyal elbocsátotta posztjáról a tisztviselőket, mert elfogadhatatlan állapotokat tapasztalt a tehéntelepen.

A helyzetet olyan súlyosnak ítélte meg, hogy a nácik legnagyobb koncentrációs táborával, Auschwitz-cal vont párhuzamot. Lukasenka régóta szívén viseli a szarvasmarhák sorsát, melyeket korábban szent állatoknak is nevezett.

Otthon is tart belőlük jó párat a fehérorosz vezető, aki a mezőgazdaságot láthatóan olyan komolyan veszi, hogy államfői teendői mellett saját farmot is fenntart. A munkából a médiaszereplései alapján nem ritkán saját maga is kiveszi a részét. Az autoriter államfőről kialakított

„a nép fia” narratívát hatékonyan erősítik az olyan jelenetek amikor krumplit szed, répát pucol, vagy éppen kaszál.

Mondjuk a legtöbb ilyen épp akkor készült, amikor az olyan, Nyugaton már majdnem elfelejtett öreg filmsztárok látogattak a posztszovjet térségbe, mint Gérard Depardieu vagy Steven Segal.

LUKASENKA IGYEKEZETT BEAVATNI A FRANCIA SZÍNÉSZT A KASZÁLÁS TUDOMÁNYÁBA

KRUMPLISZEDÉSBEN IS PROFI A BELORUSZ ELNÖK

EZEKNEK A RÉPÁKNAK A KIHÚZÁSÁHOZ NEM VOLT SZÜKSÉG STEVEN SEGAL EREJÉRE
Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek