Mi az a közép-európai reneszánsz, amit Orbán beígért?

2019.03.18. 12:55

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Mi az a közép-európai reneszánsz, amit Orbán beígért?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Bár lassan hozzászokunk, hogy Orbán Viktor politikai beszédek helyett inkább az élet nagy kérdéseire ad minél egyszerűbb választ, március 15-i beszéde még a szokásosnál is kevesebb megfogható dolgot tartalmazott. Talán túl későn húzta ki alóla Manfed Weber a sorosozás lehetőségét, de az is lehet, hogy inkább valamiféle közös mámort akart elérni a hallgatóságban, a lényeg, hogy egyetlen könnyedén megfogható dolog maradt:

Orbán Viktor közép-európai reneszánszt ígért.

Sőt, Orbán egészen konkrétan a hanyatló nyugattal szemben ígért közép-európai reneszánszt, úgyhogy itt aztán baromi nagyot kéne dobni, pláne ha azt vesszük, hogy Orbán Viktor ideális Közép-Európájából a hétvégén kiléptek a szloválok is kicsit vasárnap azzal, hogy egy aljas liberálist szavaztak meg elnöknek, igaz, csak első körben.

Mindenesetre felmerül, mégis mi lehet ez az újjászületés, ami miatt a világ nagyrésze számára egyszerűen csak Kelet-Európához tartozó Közép-Európa annyira jó hely lesz? 

Szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek