A hét kérdése: ki adhat mostantól engedélyt lehallgatásra?

2021.12.07. 14:12

A miniszterhelyettesről még júliusban mondta azt Varga Judit, ő intézi ezeket a dolgokat. De kire maradhat a nemes feladat?

A hét kérdése: ki adhat mostantól engedélyt lehallgatásra?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Egy csomó érdekes kérdés felmerülhet, és fel is fog merülni az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, Völner Pál lemondása körül, de most foglalkozzunk a legszórakoztatóbbal: a fideszes politikusról júliusban Varga Judit igazságügyi miniszter, tehát Völner főnöke a Pegasus-botrány kirobbanásakor azt állította, ő adhat engedélyt Magyarországon lehallgatásokra.

Mi egy percig nem kételkedünk politikusok szavában, ezért hitelt is adunk annak, hogy nem az igazságügyi miniszter hatásköre ilyen apróságokról dönteni.

De a korrupciógyanú miatt lemondott (az országgyűlési képviselői helyét azért még megtartó) Völner ezek szerint a továbbiakban nem tudja engedélyezni a lehallgatásokat, és felmerül a kérdés, kire száll ez a feladatkör?

Az igazság kérlelhetetlen kutatóiként az alábbi kérdést küldtük el az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályának:

„Varga Judit miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy nem ő, hanem Völner Pál adhat engedélyt lehallgatásokra jelenleg Magyarországon. Most, hogy Völner úr lemondott, kire száll ez a feladatkör?”

Bár naivak vagyunk, de hülyék nem, ezért a választ csak nagyon finoman reménykedve várunk, addig pedig inkább az olvasóinkra bízzuk a megoldást!

Tehát: ki adhat most engedélyt Magyarországon leghallgatásokra?

Ez a hét kérdése az Azonnalin, dönts te!


KIEMELT KÉP: Kovács Attila / MTI

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek