+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 3. vasárnap, 19:10
Egy brutális nemi erőszak után döntöttek úgy, inkább saját blokkot kapnak a suttoni női börtönben azok, akik férfinak születtek.

Azért történik ám a brexit körüli kavaráson kívül is érdekes dolog Nagy-Britanniában: az Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy jövő héten először különítenek el egy egész börtönrészleget a transznemű foglyoknak. A suttoni börtönben a biztonságot tartják a legfontosabbnak, ezért különítik el azt az egyelőre három rabot, akik bár férfinek születtek, átoperáltatták magukat nővé, de a nőként született nők közé túl kockázatos lenne őket betenni. 

 

A döntésnek közvetlen előzménye is van: a transznemű Karen White nemrég megerőszakolt két női elítéltet a wakefieldi börtönben.

 

A bíróság kimondta, hogy White tudatosan verte át a hatóságokat azért, hogy a női részlegbe kerülhessen, ahol gyorsan kiderült, hogy egy szexragadozóról van szó. White-ot azóta életfogytiglanra ítélték.

 

Nagy-Britanniában egy tavalyi felmérés szerint összesen 17 transznemű elítélt volt a börtönökben, Magyarországon nem elérhető sajnos hasonló statisztika. 

 

A képen Laverne Cox látható, aki egy transznemű elítéltet alakít az Orange is the New Black sorozatban.

 

via BBC

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal. Matovič a pozsonyi magyar nagykövet berendelésére és a Szijjártó Pétert ért szlovákiai kritikákra reagált így.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A kifejezés a Szovjetunió által megszállt területek határzárára, és a kelet-nyugati világ között feszülő ideológiai ellentétre egyaránt utalt. De honnan származik ez a név?

A bölcsődéket nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok nőnap után zárnak, míg „az élethez nem szükséges” szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás