+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. január 25. péntek, 08:28
A magyar származású amerikai üzletembert a kínai elnök aggasztja, Orbán Viktort meg se említette Davosban.

A mesterséges intelligencia nagy kárt okozhat a társadalmaknak, ha rossz kezekbe kerül – erről beszélt Soros György csütörtökön egy vacsorán a a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon a Politico hírlevele szerint. A magyar származású üzletember nem csak az általánosság szintjén beszélt a témáról, hanem mint kiderült, Kínára gondolt. „Kína nem az egyetlen autoriter rezsim a világon, de ez a leggazdagabb, legerősebb és a technikailag legfejlettebb” – mondta. Hozzátette:

 

„Emiatt Hszi Csin-ping kínai elnök a nyílt társadalmak legveszélyesebb ellenfele”. 

 

A Politico azt is megjegyezte, ugyan Soros erősen bírálta a nyílt társadalmak ellenségeit,

 

ám egyetlen szót sem ejtett Magyarországról vagy annak miniszterelnökéről, Orbán Viktorról.

 

Soros csütörtöki beszédéről egyébként a Bloombergen látható videó. Ebből kiderül, az üzletember azt is mondta: a nyílt társadalom alapítványok alapítójaként egész életét annak szentelte, hogy harcoljon a szélsőséges eszmék ellen, amelyek hamis módon azt állítják: a cél szentesíti az eszközt. „Úgy hiszem, hogy az emberek szabadságvágyát nem lehet elnyomni örökké” – mondta megjegyezve, hogy azt is gondolja, a nyílt társadalmak jelenleg veszélyben vannak.

 

Orbán azért még sorosozik

 

Ugyan Soros ingerküszöbét nem érte el Davosban Orbán Viktor, a magyar kormány továbbra is előszeretettel sorosozik, a magyar miniszterelnök  is készségesen válaszolt a Sorossal kapcsolatos kérdésekre nemrég az általa tartott kormányinfón. Orbán arról beszélt, míg róluk lehet tudni, kicsodák és mennyi pénzük van, Sorosékról nem: ők a víz alatt vannak. A magyar kormányfő azt is állította: tudták, hogy romlani fog Magyarország megítélése, ha beleállnak ebbe a vitába, de úgy érezték, felszínre kellett hozniuk, transzparenssé kellett kényszeríteniük ellenfeleiket ebben a vitában.

 

Sőt: Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában is emlegette az üzletembert. Arról beszélt, a Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz.

 

Ami Kínát illeti, itt olvashatod el, hogy miért maradhat akár élete végéig is az ország elnöke Hszi Csin-ping. Arról pedig, hogy mit akar Kína, illetve miért áll a kínai hitelből fizetett Budapest-Belgrád vasútprojekt, itt és itt olvashatjátok a Salát Gergely Kína-szakértővel készült interjúinkat.

 

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás