Soros György elárulta, ki a nyílt társadalom legveszélyesebb ellenfele

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.25. 08:28

A magyar származású amerikai üzletembert a kínai elnök aggasztja, Orbán Viktort meg se említette Davosban.

Soros György elárulta, ki a nyílt társadalom legveszélyesebb ellenfele

A mesterséges intelligencia nagy kárt okozhat a társadalmaknak, ha rossz kezekbe kerül – erről beszélt Soros György csütörtökön egy vacsorán a a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon a Politico hírlevele szerint. A magyar származású üzletember nem csak az általánosság szintjén beszélt a témáról, hanem mint kiderült, Kínára gondolt. „Kína nem az egyetlen autoriter rezsim a világon, de ez a leggazdagabb, legerősebb és a technikailag legfejlettebb” – mondta. Hozzátette:

„Emiatt Hszi Csin-ping kínai elnök a nyílt társadalmak legveszélyesebb ellenfele”. 

A Politico azt is megjegyezte, ugyan Soros erősen bírálta a nyílt társadalmak ellenségeit,

ám egyetlen szót sem ejtett Magyarországról vagy annak miniszterelnökéről, Orbán Viktorról.

Soros csütörtöki beszédéről egyébként a Bloombergen látható videó. Ebből kiderül, az üzletember azt is mondta: a nyílt társadalom alapítványok alapítójaként egész életét annak szentelte, hogy harcoljon a szélsőséges eszmék ellen, amelyek hamis módon azt állítják: a cél szentesíti az eszközt. „Úgy hiszem, hogy az emberek szabadságvágyát nem lehet elnyomni örökké” – mondta megjegyezve, hogy azt is gondolja, a nyílt társadalmak jelenleg veszélyben vannak.

Orbán azért még sorosozik

Ugyan Soros ingerküszöbét nem érte el Davosban Orbán Viktor, a magyar kormány továbbra is előszeretettel sorosozik, a magyar miniszterelnök  is készségesen válaszolt a Sorossal kapcsolatos kérdésekre nemrég az általa tartott kormányinfón. Orbán arról beszélt, míg róluk lehet tudni, kicsodák és mennyi pénzük van, Sorosékról nem: ők a víz alatt vannak. A magyar kormányfő azt is állította: tudták, hogy romlani fog Magyarország megítélése, ha beleállnak ebbe a vitába, de úgy érezték, felszínre kellett hozniuk, transzparenssé kellett kényszeríteniük ellenfeleiket ebben a vitában.

Sőt: Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában is emlegette az üzletembert. Arról beszélt, a Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz.

Ami Kínát illeti, itt olvashatod el, hogy miért maradhat akár élete végéig is az ország elnöke Hszi Csin-ping. Arról pedig, hogy mit akar Kína, illetve miért áll a kínai hitelből fizetett Budapest-Belgrád vasútprojekt, itt és itt olvashatjátok a Salát Gergely Kína-szakértővel készült interjúinkat.

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek