Soros: Orbán Magyarország uralkodója, Trump egy nárcisztikus csaló

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.24. 07:41

A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Trumpot, cserébe az amerikai elnök megmenti majd a közösségi oldalt.

Soros: Orbán Magyarország uralkodója, Trump egy nárcisztikus csaló

Újra beszélt a davosi világgazdasági fórumon Soros György: bár a tavalyi beszédétől eltérően ezúttal nem tért ki különösebben Orbán Viktorra, helyette megkapta a magáét az idén választásokra készülő amerikai elnök, Donald Trump!

De akkor miről volt szó?

+ A CEU nemzetközi hírnevet szerzett az oktatás szabadságának megvédésével Magyarország uralkodója, Orbán ellen, aki el akarta pusztítani azt.

+ „A Facebook Trump újraválasztásán fog dolgozni, utána Trump megvédi a Facebookot. Nagyon aggódok a 2020-as eredmények miatt.”

+ Trump amúgy szerinte egy csaló, és klasszikus nárcisztikus, aki azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ.

+ Aggodalmát fejezte ki, amiért a világ három vezető hatalmát, az USA-t, Oroszországot és Kínát diktátorok, vagy diktátorrá válni akaró emberek irányítják.

+ A Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping szerinte megtörte a Kínai Kommunista Párt hagyományait azzal, hogy minden hatalmat maga köré szervezett, és igazi diktátorrá vált.

Soros nem csak beszólt embereknek, hanem bejelentette, hogy globális oktatási hálózatot indít. A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre keresztelt  szervezete az oktatást és a kutatást kívánja egyesíteni világszerte a felsőoktatási intézmények között: kínálna közös képzéseket, összekötne hallgatókat a „vélemények és meggyőződések sokszínűségének megőrzése érdekében.”

További kiemelt céljuk a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése.

Külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat.

A Facebook idő közben reagált Soros elméletére a Politicónak, szerint szó sincs róla, hogy segítenék Trumpot.

A teljes beszédet ide kattintva olvashatod el angolul.

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek