+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 24. péntek, 07:41
A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Trumpot, cserébe az amerikai elnök megmenti majd a közösségi oldalt.

Újra beszélt a davosi világgazdasági fórumon Soros György: bár a tavalyi beszédétől eltérően ezúttal nem tért ki különösebben Orbán Viktorra, helyette megkapta a magáét az idén választásokra készülő amerikai elnök, Donald Trump!

 

De akkor miről volt szó?

 

+ A CEU nemzetközi hírnevet szerzett az oktatás szabadságának megvédésével Magyarország uralkodója, Orbán ellen, aki el akarta pusztítani azt.

 

+ „A Facebook Trump újraválasztásán fog dolgozni, utána Trump megvédi a Facebookot. Nagyon aggódok a 2020-as eredmények miatt.”

 

+ Trump amúgy szerinte egy csaló, és klasszikus nárcisztikus, aki azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ.

 

+ Aggodalmát fejezte ki, amiért a világ három vezető hatalmát, az USA-t, Oroszországot és Kínát diktátorok, vagy diktátorrá válni akaró emberek irányítják.

 

+ A Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping szerinte megtörte a Kínai Kommunista Párt hagyományait azzal, hogy minden hatalmat maga köré szervezett, és igazi diktátorrá vált.

 

Soros nem csak beszólt embereknek, hanem bejelentette, hogy globális oktatási hálózatot indít. A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre keresztelt  szervezete az oktatást és a kutatást kívánja egyesíteni világszerte a felsőoktatási intézmények között: kínálna közös képzéseket, összekötne hallgatókat a „vélemények és meggyőződések sokszínűségének megőrzése érdekében.”

 

További kiemelt céljuk a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése.

 

Külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat.

 

 

A Facebook idő közben reagált Soros elméletére a Politicónak, szerint szó sincs róla, hogy segítenék Trumpot.

 

A teljes beszédet ide kattintva olvashatod el angolul.

 

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szükség lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra. A Helyzetnek elmondta, miért.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A belarusz hatóságok szerint Szvjatlana Cihanouszkaja „hatalmas lázadást” szervezett az elnökválasztás után, és át akarta venni több önkormányzatban is a hatalmat.

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás