Hiába kéri egy francia séf, nem veszik el tőle a Michelin-csillagot

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.01.22. 08:29

Túl stresszes úgy főzni, hogy folyton azon parázz, hogy vizsgálják a kaját, szóval nem kell neki Michelin-csillag.

Hiába kéri egy francia séf, nem veszik el tőle a Michelin-csillagot

Egy francia séfnek sehogysem sikerül lemondania a Michelin-csillagról, tavaly kérte ugyanis, hogy a díjjal ellátott éttermekről szóló kiadványban ne jelenjen meg, de megjelent mégis.

Sebastien Bras egy háromcsillagos éttermet vezet a franciaországi Aveyronban, Le Suguet a neve. 2017-ben kérte, hogy vegyék már le az éttermét a listáról, ő ugyanis nem akar megfelelni semmiféle standardnak, nyugodtan szeretne főzni.

Hétfőn azonban észrevette, hogy az étterme mégiscsak felkerült az új listára, igaz, most már csak két csillaggal.

Bras egy évtizede vette át az apja éttermét, már akkor háromcsillagos volt. Az a baja, hogy nagyon nagy nyomás alatt él, ugyanis a Michelin-csillagos éttermeket folyton minőségteszteknek vetik alá, nem tudhatod, hogy melyik nap érkeznek a vendégnek álcázott ellenőrök, egész biztos, hogy évente több alkalommal is jönnek. Bras viszont naponta kb. 500 menüt főz meg, és egyáltalán nem hiányzik neki, hogy ha bármelyikben is hibázik kicsit, akkor vegzálják érte.


Persze nem minden séf akarja ugyanezt, Marc Veyrat étterme például elveszített egyet a háromból, a séf meg csalódott, és azt mondja, mindent meg fog tenni, hogy visszaszerezzék a La Maison des Bois in Manigod számára.

A Michelin hétfőn jelentette be a francia éttermek legfrissebb értékelését, idén érdekesség, hogy több női séf kapta meg a minősítést.

FOTÓ:Wikimedia Commons

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek