Mi tarthat Pécsen egy 18 éves fiatalt? Politikusokat kérdeztünk, van-e ötletük

2019.01.05. 11:13

Miért maradjon Pécsen egy 18 éves fiatal? Mert itt van az egyetem? Hogy járhasson tüntetni? Vagy inkább csak reménykedjen a politikusokban? Pécsi és Pécs környéki politikusokat kérdeztünk a rabszolgatörvény elleni tüntetésen.

Pécs beelőzte Budapestet a 2019-es tüntetésszezon megnyitásával: január 4-én a mínuszok ellenére ezerfősnél nagyobb tömeg gyűlt össze a belvárosban, hogy a rabszolgatörvény ellen tiltakozzon. Számos pécsi és pécs környéki politikus is eljött a tüntetésre. Közülük megkérdeztük azokat, akik épp nem a saját Facebook-élőjükkel voltak elfoglalva: 

mit tudnának tanácsolni egy 18 éves fiatalnak, miért ne költözzön el a városból?

Azz MSZP-elnök Tóth Bertalan például saját alma materját, a Pécsi Tudományegyetemet mondta a legfőbb maradási okként, a momentumos Nemes Balázs szerint viszont az egyetemen drasztikusan csökken a hallgatói létszám. 

Mellár Tamás, a Párbeszéd parlamenti frakcióját megmentő, Pécsről függetlenként egyéniben bejutott parlamenti képviselő azt mondta: azért érdemes maradniuk, mert ők is tehetnek a változásért. Mások, például az LMP-társelnök Keresztes László Lóránt és a jobbikos Ander Balázs inkább saját maguk vállalták fel a változtatás szándékát. Keresztes inkább csak a bizakodást ajánlotta a fiataloknak, nem a cselekvést.

A tömegben MSZP-s széldzsekiben, hatalmas MSZP-s zászlóval felbukkant Puch László, a szocialisták háttérembere is. A videóból kiderül, hogy mit mondott az Azonnalinak, és az is, hogy a politikusok Pécsen milyen intézményben vetnék be a belépésre jogosító országgyűlési képviselői igazolványukat.

Ha pedig többet szeretnél látni arról, hogyan nézett ki a pécsi tüntetés, ezt a videót nézd meg!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek