Azt hitted, csak Budapesten jöhet össze látványos tömegtüntetés? Nézd, mi volt Pécsen!

2019.01.04. 22:11

Pécsen akkora tömeg jött össze az év első összellenzéki kormányellenes tüntetésén, hogy még a szervezők is meglepődtek. Megmutatjuk, hogyan és mennyien meneteltek a mínuszokban.

Pécsen egy nappal előbb indul a tüntetésszezon idén, mint Budapesten. A rabszolgatörvény ellen több mint ezren vonultak a pécsi belvárosban péntek este. A tüntetést a Momentum szervezte, de az indulás előtt az LMP, a Jobbik és az MSZP külön flashmobot is tartott a demokrácia, a munkavállalói jogok és a független bíróságok koporsójával.

A menet a Barbakántól végigvonult az Aradi vértanúk útján, majd megkerülve a belvárost beért a Széchenyi térre, ahol a beszédek következtek. Itt jelentette be a momentumos Nemes Balázs, illetve a szocialisták és Gyurcsányék helyi vezetői, hogy a Momentum, a DK és az MSZP közös polgármesterjelölt mögé áll be Pécsen Péterffy Attila személyében, aki amúgy maga is felszólalt a tüntetésen.

Megkérdeztük Nemest, hogy milyen érzés az MSZP-vel és a DK-val közösködni, és a megjelent politikusokat is kifaggattuk pécsi ügyekről. Hogy mit mondtak, holnap reggel kiderül az Azonnalin!

Addig is nézd meg, milyen volt a tüntetés!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek