Újabb külföldi zenész hódít meg minket a Tavaszi szél vizet áraszttal

2018.12.01. 19:43

Myrkur hegedűn adta elő a legismertebb magyar népdalt úgy, hogy talán az eredetinél is fájdalmasabb az egész. Néha igazi metálnagyhatalom Magyarország.

Újabb külföldi zenész hódít meg minket a Tavaszi szél vizet áraszttal

Magyarországon mindenki tudja, hogy Freddie Mercury a különösen legendás budapesti Queen-koncerten elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt egy részét, azóta pedig ez a népdal lett a Nagybetűs Népdal, amiben benne van a magyarságtól kezdve az összetartozásig minden fontos érzés. Talán nem véletlen, hogy ezt a dalt választotta a folkos black metálban utazó Myrkur mögött álló Amalie Bruun is, aki december 13-i budapesti koncertjére készülve mutatta meg, hogy szól hegedűn a dal. 

A magyar rajongók természetesen mind meghatódtak, de a külföldieknek is tetszik a hegedűn talán még szomorúbban szóló dal.

Azért léteznek amúgy ennél sokkal meglepőbb magyar feldolgozások is, török diákok például az István a királyt dolgozták fel némi akcentussal:

De itt még nem állunk le: a heavy metálban utazó Hammerfall zenekar a magyar Pokolgéptől is dolgozott fel dalt!

Szándékosan hagytam a legvégére a friss élményt, a Metallica Tankcsapdát játszott a budapesti koncertjén.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek