Ne törődj a szombattal, ez az öt hír hétvégére is fontos

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.27. 18:30

Lesz itt szó szemétről, vizsgálódásról, vonatokról, és mivel hétvége van, természetesen fociról is! Itt az Azonnali hírgyűjteménye!

Ne törődj a szombattal, ez az öt hír hétvégére is fontos

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. L. Simon László, a Fidesz hangsúlyozottan vitaképesnek és visszafogottnak tartott embere azt taláta mondani az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy a CEU-nak kár ezzel a költözősdivel hergelni az embereket, hiszen a rektor döntése lesz, ha kiköltöznek Bécsbe. 
 
2. Kövér László kérésére újra átvilágítja Demeter Mártát az Alkotmányvédelmi Hivatal. Ha az egy hónapig tartó vizsgálat megalapozottnak bizonyul, akkor az LMP-s Demetert megfoszthatják országgyűlési bizottsági tagságától, ilyen pedig még nem történt 1990 óta. Ezt amúgy a Magyar Idők írta.
 
3. A lezajlott hosszú hétvégén összesen 50 InterCity ment teltházzal, tehát ezekre tulajdonképpen nem fértek fel az utasok. A Zoom szerint a vasúttársaság a tulajdonukban lévő InterCity- és EuroCity-kocsik csupán 56 százalékát adja naponta forgalomba – emiatt nincs elég férőhely a vonatokon. A nem közlekedő kocsik jelentős része karbantartásra vagy felújításra vár. 
 
4. Most aztán beszarhat a Fidesz, ugyanis az MSZP polgári engedetlenségi mozgalmat indít, ha a kormány szerdáig nem talál megoldást az országos hulladékgazdálkodási problémákra.  Ezek a problémák tulajdonképpen azt takarják, hogy szép lassan nem lesz szemétszállítás, hiszen már így is alig van. Ezt az MTI írta.
 
5. Magyar siker! Kleinheisler László kazah bajnok lett az FC Asztana csapatával. Ott most van vége a futballszezonnak, ugyanis egészen tavaszig nem nagyon megy 0 fok fölé a hőmérséklet. 
 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek