Amerika elnökét ezúttal a Twitter hátráltatja

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.27. 08:55

A konzik harca a közösségi médiával új szintre lépett, és már a legfontosabb csatornájukban is ellenséget lát az elnök.

Amerika elnökét ezúttal a Twitter hátráltatja

Néha tényleg olyan, mintha Donald Trump szándékosan dobálna gumicsontokat az őt kritizálóknak, de hát nem tud leállni: a világgal leginkább 140 karakteres üzenetekben kommunikáló Trump ezúttal a sikerének egyik kulcsaként emlegetett Twitterre akadt ki.

Természetesen Twitteren!

„Több követőmet is eltávolította a Twitter,

de ami még fontosabb, valamit jól láthatóan csináltak, ami miatt nehezebb engem követni.

Addig akadályozták a növekedést, hogy már nyilvánvaló lett a dolog” – fakadt ki Trump. 

Bár a nehezítést nem konkretizálta, az igaz, hogy a Twitter bevallottan szokott törölni a csak a statisztikák és aktivitások kozmetikázására létrehozott kamufelhasználókat. Nyáron például két hónap alatt 70 milliót. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindent nem engednek: szeptemberben azt alt-right kedvenc provokatőrét, Alex Jonest és Infowars nevű csatornáját tiltották ki, múlt héten pedig rengeteg jobboldali figurát töröltek ködös indokokból. Sőt, konkrét mémekhez kötődő tisztogatást is tartottak.

 A twitteres kommunikációs csatorna tényleg nagyon fontos Trumpnak, hiszen itt közvetlenül el tudja érni szavazóit, de gyakran még a fontos bejelentéseire is ezt használja. Ettől függetlenül

sokakkal vállvetve ő is azt állítja, a teljes közösségi média hátráltatja őt, és például nehezítik a megtalálását a konzervatív vezetők tartalmainak.

A közösségi médiával folytatott harcban amúgy Magyarország simán az élen jár, Lázár János például már a választások előtt véleményterrort kiáltott, amikor a Facebook törölte az élhetetlen és migránsok által ellepett Bécsről készített videóját, Habony Árpád 888 nevű kreatív műhelyéből pedig egyenesen az került ki nemrég, hogy valaki felhívta őket a Facebooktól azzal, hogy hamarosan törlik őket, ha nem változtatnak.

(via Politico)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek