Szerinted melyik volt a 7-es cikkes vita legjobb beszólása?

2018.09.12. 09:30

A nepotizmus nem európai érték, nem keresztény jogok vannak, hanem emberi jogok, Orbán Viktor pedig sosem hallgattatná el azokat, akik nem értenek vele egyet. Melyik volt a keddi vitanap legjobb beszólása az Európai Parlamentben?

Szerinted melyik volt a 7-es cikkes vita legjobb beszólása?

Kedden tartották a 7-es cikk vitáját Strasbourgban, az Európai Parlamentben, amit az Azonnali a helyszínről tudósított. A vitán és az utána következő sajtótájékoztatókon csak úgy repkedtek a jó beszólások. Reggeli hírlevelünkben már összeszedtünk párat, és most arra vagyunk kiváncsiak, hogy szerinted kié volt tegnap a legjobb beszólás.

+ Magyarország nem az Unió miatt jogállam, hanem azért, mert mi így találjuk helyesnek. Benne is van az alkotmányban. (Orbán Viktor)

+ Nem keresztény jogok vannak, hanem emberi jogok. (Manfred Weber, Néppárt)

+ Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk. (Orbán Viktor)

+ Magyarország szabadon döntött, hogy az EU-hoz csatlakozik, és soha nem árasztották el EU-s tankok az országot. (Philippe Lamberts, Zöldek)

+ Come and join the Brexit club! (Nigel Farage, EFDD)

+ A nepotizmus nem európai érték! (Judith Sargentini, Zöldek)

Hadd köszöntsem Orbán urat, akivel szerettem volna kezet fogni, de elkésett a vitáról. (Judith Sargentini, Zöldek)

+  Magyarország szabadon döntött arról, hogy az EU-hoz csatlakozik, és soha nem árasztották el EU-s tankok az országot. (Philippe Lamberts, Zöldek)

 A tagországoknak biztosítaniuk kell, hogy a tranzitzónákban lévő emberek alapvető igényeit kielégítsék és humános, méltó módon kezeljék őket. Ebbe beletartozik az étel biztosítása a határon lévő menedékkérők számára. Ez a humánus, vagy mondhatnám, a keresztény eljárás. (Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke)

Szerinted melyik volt a legjobb mondat?

Ez csak egy része volt a ma reggeli hírlevelünknek. Ha szeretnél hetente háromszor ilyet kapni a postafiókodba, kattints ide, és iratkozz fel!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek