+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. augusztus 16. csütörtök, 17:48
A viccpárt már megszokta, hogy nincs pénze. Amit az államtól kapnak, azt is szétosztják majd.

Már megszokta a Kétfarkú Kutya Párt, hogy nincs pénze, ezért az állami támogatásként kapott milliókat is szét fogják osztani – nyilatkozta Kovács Gergő pártelnök az Azonnali kérdésére. A napokban volt hír, hogy a Magyar Közlönyben megjelent: ki kell fizetni a párt által létrehozott Savköpő Menyét Alapítványnak az őket illető támogatást. 

 

Kovács Gergő elmondta, a jövőben évi 66 millió forintot fognak kapni, ennek kétharmada a pártalapítványnak megy, egyharmada a pártnak. Az idei évben ugyanakkor még csak ennek az összegnek a felére jogosultak. Ezt viszont egyelőre nem tudják elkölteni, mivel még több millió forintnyi kampánytámogatást kell visszafizetniük amiatt, hogy némely körzetben jelöltjeik nem érték el a két százalékot a választáson.

 

Ám jövőre – akárcsak az idei választás kampányuk során –  már lehet projektekre pályázni a pártnál.

 

Kovács Gergő beismerte: „bénák”, hogy nem lopják el a pénzt és tudja azt is, hogy így sose fognak bejutni a parlamentbe.

 

Az Azonnali a párt szeptemberi kolozsvári látogatásáról is kérdezte a pártelnököt. Kovács Gergő szerint a határon túli városban nem lesz szükség arra, hogy ingyen sört osszanak, mert ahova mennek, ott lesz egy sörfőzde. Tehát abban bíznak, hogy inkább ők fognak ingyen sörhöz jutni. Terveik szerint ősszel a Vajdaságba is ellátogatnak, de utána már az olyan a kisebb magyar közösségeket látogatják végig, mint amilyenek a Karib-tenger szigetein is találhatóak.

 

FOTÓ: Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás