+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. augusztus 16. csütörtök, 17:48
A viccpárt már megszokta, hogy nincs pénze. Amit az államtól kapnak, azt is szétosztják majd.

Már megszokta a Kétfarkú Kutya Párt, hogy nincs pénze, ezért az állami támogatásként kapott milliókat is szét fogják osztani – nyilatkozta Kovács Gergő pártelnök az Azonnali kérdésére. A napokban volt hír, hogy a Magyar Közlönyben megjelent: ki kell fizetni a párt által létrehozott Savköpő Menyét Alapítványnak az őket illető támogatást. 

 

Kovács Gergő elmondta, a jövőben évi 66 millió forintot fognak kapni, ennek kétharmada a pártalapítványnak megy, egyharmada a pártnak. Az idei évben ugyanakkor még csak ennek az összegnek a felére jogosultak. Ezt viszont egyelőre nem tudják elkölteni, mivel még több millió forintnyi kampánytámogatást kell visszafizetniük amiatt, hogy némely körzetben jelöltjeik nem érték el a két százalékot a választáson.

 

Ám jövőre – akárcsak az idei választás kampányuk során –  már lehet projektekre pályázni a pártnál.

 

Kovács Gergő beismerte: „bénák”, hogy nem lopják el a pénzt és tudja azt is, hogy így sose fognak bejutni a parlamentbe.

 

Az Azonnali a párt szeptemberi kolozsvári látogatásáról is kérdezte a pártelnököt. Kovács Gergő szerint a határon túli városban nem lesz szükség arra, hogy ingyen sört osszanak, mert ahova mennek, ott lesz egy sörfőzde. Tehát abban bíznak, hogy inkább ők fognak ingyen sörhöz jutni. Terveik szerint ősszel a Vajdaságba is ellátogatnak, de utána már az olyan a kisebb magyar közösségeket látogatják végig, mint amilyenek a Karib-tenger szigetein is találhatóak.

 

FOTÓ: Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit ajándékozna Gyurcsánynak és Orbánnak a Wellhello frontembere, és mennyi pénzt fog költeni karácsonyra?

Az ázsiai pénznek akkora hatalma van az európai topsportban, hogy simán el tudják hallgattatni a kínos ügyekről beszélő sportolókat.

A klímaaktivista posztolt magáról egy képet, ahogy egy túlzsúfolt német vonaton a földön ül csomagjaival, a német vasút szerint viszont nyugodtan ülhetett volna a saját, első osztályra szóló helyén is.

Volt szóvivő, aki élő adásban káromkodott, Boris Johnson pedig még fagyasztóba is bújt az újságírói kérdések elől. Szóval áll a báll, de miért is?

A volt Munkáspárt-tag, Corbyn-szövetséges Ken Livingstone szerint a „zsidó szavazatok nem segítettek” a párt esélyein.

Pollreisz Balázs postaládájába valószínűleg Borkai Zsolt legnagyobb rajongója dobott be egy irodalmi igényű fenyegető levelet, ami miatt a politikus a rendőrséghez is fordult azóta.

És miért várja ezt hatalmas tömeg a bastogne-i városháza előtt a hidegben? A furcsa népszokásnak a második világháborúhoz van köze.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Ablonczy Balázs előadása az összeomlás rejtett oldalairól december 19-én.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás