A kétfarkúak társelnöke szobrot állítana magának, támogatásra pályázik az önkormányzatnál

Szerző: Renczes Ágoston
2020.10.15. 08:38

A szobor tervezési költsége 2590 forint, amiről Kovács Gergely részletes kimutatást is csatolt a pályázathoz.

A kétfarkúak társelnöke szobrot állítana magának, támogatásra pályázik az önkormányzatnál

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke a saját szobra tervezési költségeire kér támogatást: a pályázatot a XII. kerületi önkormányzathoz nyújtotta be, ahol maga is önkormányzati képviselő.

„Mint közismert, az egyik legfontosabb választási ígéretem a szobrom megépítése volt, amivel a kerületi lakók 13 százalékát sikerült meggyőznöm, hogy rám szavazzon. Mivel ezek szerint ez minden nyolcadik lakosnak fontos, így az önkormányzat feladata, hogy segítse a fejlesztés megvalósulását” – írja Kovács a levélben, hozzátéve, hogy a támogatást a Kovács Gergő Szobra Baráti Kör nevében igényli, aminek maga is tagja.

A szobor tervezésének előkészítési költségei 2590 forintra rúgnak,

erről Kovács a pályázathoz egy kimutatást is csatolt, ami tételesen felsorolja, milyen kiadásokból áll ez az összeg. Ebben olyan tételek szerepelnek, mint kommunikációs költségként az, hogy véletlenül felhívta magát, a pályázat emailjének írása közben felmerült klaviatúrakopási költség vagy az öt szál Marlboro light ára, amit elszívott, amíg az előkészületeken gondolkodott, és az ehhez elengedhetetlen kávé ára.

A RÉSZLETES KIMUTATÁS. FORRÁS: MKKP

Kovács Gergely abból az ötvenmillió forintos keretből pályázik, amit az önkormányzat egy 2014-es rendelet alapján oszt ki évente.

Bár a rendelet elérhető az önkormányzet oldalán, ez a pályázati lehetőség sosem volt nyilvánosan meghirdetve,

és csak azok pályáztak rá, akik tudtak róla. Nekik viszont nem kellett formai követelményekkel bíbelődniük: elég volt egy e-mailt írniuk, amiben röviden szerepelt, hogy mire és mennyi pénzt kérnek, és meg is kapták a támogatást.

Az ügyet szintén a kétfarkúak tárták fel. Most Kovács ennek a gyakorlatnak megfelelően, az eddigieknél pár fokkal kidolgozottabb pályázattal kér támogatást az önkormányzattól a szobra tervezésének előkészületi költségeire. A szobor amúgy valahogy így nézne ki:

A fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület és a helyi ellenzék Kovácson túli részének egy része sem nézi jó szemmel, hogy Kovács nyilvánosan kritizálja az önkormányzat működését, erről a pártelnők és önkormányzati képviselő nemrég az Azonnalinak is mesélt.

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek