+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. október 15. csütörtök, 08:38
A szobor tervezési költsége 2590 forint, amiről Kovács Gergely részletes kimutatást is csatolt a pályázathoz.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke a saját szobra tervezési költségeire kér támogatást: a pályázatot a XII. kerületi önkormányzathoz nyújtotta be, ahol maga is önkormányzati képviselő.

 

„Mint közismert, az egyik legfontosabb választási ígéretem a szobrom megépítése volt, amivel a kerületi lakók 13 százalékát sikerült meggyőznöm, hogy rám szavazzon. Mivel ezek szerint ez minden nyolcadik lakosnak fontos, így az önkormányzat feladata, hogy segítse a fejlesztés megvalósulását” – írja Kovács a levélben, hozzátéve, hogy a támogatást a Kovács Gergő Szobra Baráti Kör nevében igényli, aminek maga is tagja.

 

A szobor tervezésének előkészítési költségei 2590 forintra rúgnak,

 

erről Kovács a pályázathoz egy kimutatást is csatolt, ami tételesen felsorolja, milyen kiadásokból áll ez az összeg. Ebben olyan tételek szerepelnek, mint kommunikációs költségként az, hogy véletlenül felhívta magát, a pályázat emailjének írása közben felmerült klaviatúrakopási költség vagy az öt szál Marlboro light ára, amit elszívott, amíg az előkészületeken gondolkodott, és az ehhez elengedhetetlen kávé ára.

 

A RÉSZLETES KIMUTATÁS. FORRÁS: MKKP

 

Kovács Gergely abból az ötvenmillió forintos keretből pályázik, amit az önkormányzat egy 2014-es rendelet alapján oszt ki évente.

 

Bár a rendelet elérhető az önkormányzet oldalán, ez a pályázati lehetőség sosem volt nyilvánosan meghirdetve,

 

és csak azok pályáztak rá, akik tudtak róla. Nekik viszont nem kellett formai követelményekkel bíbelődniük: elég volt egy e-mailt írniuk, amiben röviden szerepelt, hogy mire és mennyi pénzt kérnek, és meg is kapták a támogatást.

 

Az ügyet szintén a kétfarkúak tárták fel. Most Kovács ennek a gyakorlatnak megfelelően, az eddigieknél pár fokkal kidolgozottabb pályázattal kér támogatást az önkormányzattól a szobra tervezésének előkészületi költségeire. A szobor amúgy valahogy így nézne ki:

 

 

A fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület és a helyi ellenzék Kovácson túli részének egy része sem nézi jó szemmel, hogy Kovács nyilvánosan kritizálja az önkormányzat működését, erről a pártelnők és önkormányzati képviselő nemrég az Azonnalinak is mesélt.

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás