Kinek szurkol Hadházy Ákos?

Szerző: Bukovics Martin
2018.06.18. 10:20

Az LMP-s képviselő az Azonnalinak elmondta: személyes kapcsolatok kötik ahhoz az országhoz, amelynek válogatottjának szurkol.

Kinek szurkol Hadházy Ákos?

Június közepétől kerek egy hónapon keresztül az oroszországi labdarúgó-világbajnokság tartja lázban az Azonnalit. Focis hírek nem lesznek, meccsről sem tudósítunk. Cserébe minden nap megszólítunk valakit a magyar politika alakítói közül, hogy meséljék el, kinek szurkolnak. Ma Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő válaszol.

+ + +

Melyik csapatnak szurkol az idei foci vb-n?

Németországnak.

Miért pont nekik?

Jó focit játszanak, mostanában már látványosat is. Mivel a pécsi Leőwey-be, egy német nemzetiségi gimnáziumba jártam, és az egyetem egy szemeszterét is kint végeztem, és mert Tolna megyei állatorvosként nagyon sok német gazdival vagyok kapcsolatban természetesen szimpatikus nekem az a nép, hiszen nagyon sok kedves ismerősöm van onnan.

Milyen módon szurkol? Ugrál, ordít, vagy inkább csendes típus?

Sehogy. Van, amikor megnézem a meccset, van, amikor nem. Ha győznek, annak kicsit örülök. De alapvetően nem hiszem, hogy egy ország megítélése és sikere attól függne, hogy egy bizonyos sportban milyen az eredménye.

Milyen sört, és hány litert iszik a meccshez?

Nagyon-nagyon ritkán iszom sört.

Az LMP-ben férfiak és nők vegyesen vannak a csapatban, ráadásul női kvóta is van. Nem kéne ezt a modellt követnie a focicsapatoknak is?

A női focit kevésbé követem, a magyarok mélyrepülése miatt a férfit sem nagyon. Bár azt tudom, hogy például a német női bajnokságban játszik néhány magyar sztár.

Jó-e, hogy liberális demokráciák csapatait is engedi játszani a FIFA és Oroszország?

Sajnálom, hogy Oroszország vb-t rendezhet.

Egy agresszor, szomszédját megszálló, számos ország ellen pedig informatikai, propagandaháborút folytató ország politikáját szomorú ezzel legitimálni.

Állítson fel egy rangsort: hol nagyobb méretű a korrupció? A FIFA-ban, Oroszországban vagy Magyarországon?

A FIFA-ra kevesebbet látok rá, az oroszról pedig csak hallok, de valószínűleg orosz-magyar X, a FIFA pedig gólkülönbséggel lemaradna.

A FIFA-ban, vagy Putyin közelében van olyan szereplő, akiről sejteni lehet, hogy a Fidesz érdekei mentén cselekszik?

Inkább a Fidesz cselekszik Putyin érdekében, persze biztosan van ebben kölcsönösség. A FIFA talán kevésbé segít Orbánnak, ez meg is látszik az eredményeinken.

Hogy a Hadházy Ákoson kívüli politikusmezőny kinek szurkol, itt olvashatod végig.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek